Головна Новини Суспільство події 12 травня в календарі: які свята відзначаємо сьогодні і в кого просити про завершення епідемії
commentss НОВИНИ Всі новини

12 травня в календарі: які свята відзначаємо сьогодні і в кого просити про завершення епідемії

Згідно з церковним календарем, 12 травня вшановують пам'ять дев'яти святих мучеників Кизичеських, яких вважають цілителями

12 травня 2020, 07:30 comments1867
Поділіться публікацією:
12 травня в календарі: які свята відзначаємо сьогодні і в кого просити про завершення епідемії

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день медичних сестер. В якості дати свята обрали день народження Флоренс Найтінгейл, яка в 20-річному віці вирішила стати сестрою милосердя і згодом доглядала за пораненими під час Кримської війни. Це зробило її національною героїнею у Великобританії. Крім того, вона брала участь у реорганізації армійської медичної служби в 19-му столітті, займалася науковими дослідженнями й організувала першу в світі школу сестер милосердя.

Ще одне свято 12 травня — День екологічної освіти. Його завдання ось вже майже тридцять років — актуалізувати екологічні знання у всіх науках і сферах діяльності людини.

Згідно з церковним календарем, 12 травня вшановують пам'ять дев'яти святих мучеників Кизичеських: Феогніда, Руфа, Антипатра, Феостиха, Артеми, Магна, Феодота, Фавмасія і Філімона, які уславилися цілителями. У цей день прийнято молитися про позбавлення від епідемій, а також зцілення від захворювань. Також є повір'я, що сьогодні опівдні потрібно вийти на дорогу і підставити обличчя теплому вітру. Нібито після цього здоров'я має додатися на цілий рік.

Іменинники цього дня — актори Кетрін Хепберн і Стівен Болдуін.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в астрологічному зодіаку з'явився 13-й знак. Про це повідомили на освітньому порталі NASA SpacePlace. На думку дослідників, відтепер сузір'я розташовані по-іншому щодо екліптики Сонця, яка перетинає 13 сузір'їв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!