Головна Новини Суспільство події Свята 13 травня: що ні в якому разі не можна робити сьогодні
commentss НОВИНИ Всі новини

Свята 13 травня: що ні в якому разі не можна робити сьогодні

У народному календарі 13 травня - День Якова Теплого, який був старшим братом Іоана Богослова

13 травня 2020, 07:00 comments2310
Поділіться публікацією:
Свята 13 травня: що ні в якому разі не можна робити сьогодні

Сьогодні, 13 травня 2020 року, у народному календарі — День Якова Теплого, який був старшим братом Іоана Богослова. На Русі з дня Якова припиняли сватання, адже травень здавна вважався несприятливим для одруження місяцем. Мовляв, "у травні одружуватися — все життя маятися", у що деякі люди вірять досі.

У Таїланді 13 травня відзначають свято першої борозни, а в Бразилії — фестиваль Претос Велхос в пам'ять про скасування рабства в країні.

Вважається, що у цей день не варто займатися рукоділлям, що може погано відбитися на стані здоров'я. Ще одне табу — сварки з рідними і на роботі.

Цікавий факт 13 травня — саме сьогодні в далекому 1927 році в Києві створили ФК "Динамо". А іменинники цього дня — український письменник Панас Мирний, актори Роберт Паттінсон і Харві Кейтель, а також американський співак Стіві Вандер.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в астрологічному зодіаку з'явився 13-й знак. Про це повідомили на освітньому порталі NASA SpacePlace. На думку дослідників, відтепер сузір'я розташовані по-іншому щодо екліптики Сонця, яка перетинає 13 сузір'їв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!