Головна Новини Суспільство події Il Primato Nazionale: Медведчук направив петицію щодо біолабораторій для захисту українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Il Primato Nazionale: Медведчук направив петицію щодо біолабораторій для захисту українців

Італійські ЗМІ назвали звинувачення дипломатів США на адресу петиції лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука щодо біолабораторій абсурдними

13 травня 2020, 14:15 comments2054
Поділіться публікацією:
Il Primato Nazionale: Медведчук направив петицію щодо біолабораторій для захисту українців

Нинішня надзвичайна ситуація, пов'язана з пандемією коронавірусу, і раніше виявлені факти спонукали народних депутатів України Віктора Медведчука і Рената Кузьміна, що належать до парламентської фракції "Опозиційна платформа – За життя", представити парламентську петицію про присутність іноземних лабораторій в Україні президенту Володимиру Зеленському, прем'єр-міністру Денису Шмигалю, голові СБУ Івану Баканову і міністру охорони здоров'я Максиму Степанову. Про це повідомляє італійське видання Il Primato Nazionale.

"В кінці петиції нардепи, ретельно проілюструвавши тривожні дані, що стосуються присутності лабораторій, роблять висновок: "Не виключено, що таємна і не дуже ясна діяльність небезпечних іноземних об'єктів на території України спрямована на перевірку впливу вірусів і бактерій на організми наших співгромадян", і просять пролити світло на реальну природу цих центрів, а також визначити за допомогою суворого контролю реальний рівень небезпеки", – повідомляє італійське видання.

У публікації йдеться про те, що хоча петиція і була адресована офіційним особам України, саме американські дипломати, дислоковані в Києві, відповіли на неї, навіть не згадавши авторів петиції в своїй записці, назвавши останню "російською пропагандою".

"Те, що українські депутати українською мовою направили її для захисту інтересів і безпеки української населення, схоже, не показало американським сановникам їх абсурдності звинувачень, — пише медіа. – І вони обмежилися тим, що підкреслили наступне: лабораторії існують, але характер їх діяльності абсолютно безпечний для людей і тварин, бо віруси вивчаються в мирних цілях; ці центри є гарантією того, що небезпечні біологічні агенти не попадуть в чужі руки; українсько-американське співробітництво необхідне для глобального світу і благополуччя шляхом зниження ризиків, пов'язаних з хімічною, біологічною, радіологічних і ядерною зброєю".

Додамо, що цій же темі присвячено матеріал від 4 травня, розміщений на американському сайті Before it's News.

У свою чергу, Інститут глобальних загроз і демократичних досліджень (Британія) у своєму матеріалі "Китай приєднався до Москви в антиамериканській дезінформаційній кампанії у зв'язку з пандемією" також висвітлює діяльність американських біолабораторій в Україні.

"Наприкінці квітня 2020 року українська партія "Опозиційна платформа – За життя" на чолі з політиком Віктором Медведчуком направила парламентський заклик з проханням провести розслідування діяльності лабораторій, що діють в рамках програм щодо зниження біологічної загрози Міністерства оборони США. Посольству США в Києві довелося прояснити звинувачення і відповісти на них", – йдеться в публікації.

Раніше Віктор Медведчук заявив, що 15 американських біолабораторій де-факто є військовими базами США на території України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!