Головна Новини Суспільство події 14 травня в календарі: які свята відзначаємо сьогодні
commentss НОВИНИ Всі новини

14 травня в календарі: які свята відзначаємо сьогодні

14 травня Катерина II видала указ про закріпачення селян в Україні, а рівно 120 років тому в Олімпійських іграх вперше взяли участь жінки

14 травня 2020, 07:40 comments1987
Поділіться публікацією:
14 травня в календарі: які свята відзначаємо сьогодні

14 травня, згідно з народним календарем, українці здавна відзначають День Веремія Запашника. Сьогодні наші предки починали орати землю й засівати поля. Вважалося, що в цей день потрібно прислухатися до власної інтуїції, особливо при прийнятті життєво важливих рішень. Крім того, 14 травня — ідеальний момент для самоаналізу і медитації, а також самозаряду гарним настроєм.

Тим часом у Грузії сьогодні відзначають Тамароба — день пам'яті цариці Тамари, а на Філіппінах — День конституції. Цікаво, що в історії ця дата запам'яталася указом Катерини II про закріпачення селян в Україні в 1783 році. Рівно 120 років тому в Олімпійських іграх вперше взяли участь жінки, а першою олімпійською чемпіонкою стала англійська тенісистка Шарлотта Купер.

Іменинників серед знаменитостей та історичних особистостей 14 травня, як ніколи, багато. Сьогодні на світ з'явилися королева Франції Маргарита Валуа — королева Марго, англійський філософ Роберт Оуен, український письменник Василь Стефаник. Також дні народження сьогодні святкують засновник Facebook Марк Цукерберг, американські режисери Джордж Лукас, Роберт Земекіс і Софія Коппола актори Тім Рот і Кейт Бланшетт, а також український співак і політик Святослав Вакарчук.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в астрологічному зодіаку з'явився 13-й знак. Про це повідомили на освітньому порталі NASA SpacePlace. На думку дослідників, відтепер сузір'я розташовані по-іншому щодо екліптики Сонця, яка перетинає 13 сузір'їв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!