Небезпека передчасного виходу з карантину і блокування закону про банки: новини, які ви могли пропустити

Передчасний вихід з карантину може сильно вдарити по економіці країни, яка наважитися зняти обмеження, - ВООЗ

Вихід з карантину

Передчасний вихід з карантину може нашкодити не тільки галузі охорони здоров'я, але й економіці. При чому останній навіть більше. Про це заявив представник ВООЗ Майк Райан, який курує програми організації з надзвичайних ситуацій, пише CNBC. "Ми дуже побоюємося порочного кола: катастрофа у сфері медицини обернеться економічною катастрофою, а та, у свою чергу, супроводжуватиметься катастрофою сфери охорони здоров'я", - сказав Раян. Він вважає, що якщо країна, де рівень захворюваності коронавірусом досить високий, скасує обмеження занадто рано, то їй доведеться мати справу з різким збільшенням кількості інфікованих. Відповідно, знову вводити карантин, який вдарить по економіці ще сильніше.


Арешти в Ізраїлі

В Ізраїлі поліцейські заарештували три сотні євреїв, які, незважаючи на карантин, влаштували масове святкування. Люди відзначали Лаг ба-Омер, повідомляє Reuters. Заборону влади на масові зібрання вони проігнорували. Євреї прийшли на гору Мерон, за традицією збиралися відвідати гробницю, де покоїться мудрець Шимон Бар Йохан. Але людей туди не пустили. Почалися масові заворушення, які закінчилися арештами. Зауважимо, що багато рабинів підтримали заборону влади і на час епідемії коронавірусу відмовилися від проведення релігійних обрядів. Тоді як у ультраортодоксальних євреїв це рішення викликало хвилю обурення.


Стрілянина біля храму

У лікарні опинився один потерпілий під час стрілянини біля храму в Києві. Постріли почули на столичному Подолі напередодні. Очевидці розповіли, що конфлікт виник на вулиці Мостицькій на стоянці біля храму. Вогнепальні поранення отримав чоловік, якого забрали лікарі "швидкої", повідомили в прес-службі Київської поліції. Про який храм йдеться не уточнили. Однак на Мостицькій знаходиться храм Пресвятої Богородиці Української православної церкви МП. Хто саме і навіщо стріляв у потерпілого поліцейські з'ясовують.

проголосував 13 травня на позачерговому засіданні. Про це "Коментарі" розповідали раніше.