Головна Новини Суспільство події Аномальний прогноз: синоптики розповіли, яким буде літо 2020
commentss НОВИНИ Всі новини

Аномальний прогноз: синоптики розповіли, яким буде літо 2020

Погода цього літа буде нестійкою, а спека буде чергуватися з холодними періодами, - Всесвітня метеорологічна організація

14 травня 2020, 09:21 comments3347
Поділіться публікацією:
Аномальний прогноз: синоптики розповіли, яким буде літо 2020

Цього літа світ чекає аномальна спека і безліч природних катаклізмів. Про це повідомили представники Всесвітньої метеорологічної організації, які зробили довгостроковий прогноз погоди.

Стійкої погоди цього літа чекати не варто, кажуть синоптики. Періоди аномальної спеки буде змінювати таке ж нетипове і часте похолодання. І все ж у північній півкулі, в середньому, буде тепліше, ніж зазвичай, так як показники температури на поверхні світового океану зросли. Не виключено, що в деяких регіонах у цьому році будуть фіксувати температурні рекорди.

Але і це не найгірше, що чекає на жителів планети цього літа. Зміни клімату можуть обернутися частими природними катаклізмами, каже керівник Всесвітньої метеорологічної організації Петтері Талаас. Зокрема, варто готуватися до безлічі тропічних циклонів. Якщо в східних і центральних територіях Тихоокеанського регіону кількість дощів буде близькою до норми, на північ від екватора їх може бути набагато більше. А ось південно-західні і північно-східні регіони можуть постраждати від посухи, як і Південна Америка та Карибський регіон.

Літо буде спекотним в Україні, хоча і розпочнеться воно із запізненням. Про це розповів раніше представник Укргідрометцентру Владислав Тимофєєв.

Раніше "Коментарі" розповідали, коли чекати потепління в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!