Головна Новини Суспільство події В Україні хочуть розвантажити в'язниці на час пандемії і відпустити частину засуджених додому
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть розвантажити в'язниці на час пандемії і відпустити частину засуджених додому

З в'язниць в рамках амністії в Україні можуть найближчим часом вийти близько 3 тисяч ув'язнених

14 травня 2020, 12:42 comments2621
Поділіться публікацією:
В Україні хочуть розвантажити в'язниці на час пандемії і відпустити частину засуджених додому

В Міністерстві юстиції вирішили на час пандемії розвантажити в'язниці в Україні. Щоб уникнути великого скупчення засуджених за ґратами, частину з них відпустять додому в рамках амністії. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська журналістам hromadske.

Першими під амністію потраплять ті, чиї злочини не пов'язані з насильницькими діями.

"Це засуджені, яких вдома чекають літні родичі, а також колишні АТОшники, які вже відбули у в'язниці більше третини свого терміну", — розповів Малюська.

Таким чином на волі вже найближчим часом можуть опинитися близько 3 тисяч в'язнів.

Для того, щоб засуджених відпустили додому, ініціативу Міністерства юстиції має підтримати парламент. Туди направили два відповідних законопроекти: про точкове звільнення та амністію. Точкове звільнення дозволить судам давати відстрочку покарання.

"І зараз є кілька підстав, щоб суд оголосив вирок, наприклад 3 роки позбавлення волі, однак при цьому дав відстрочку. Але ми хочемо, щоб в умовах пандемії коронавірусу такі відстрочки давали частіше", — каже міністр.

Також Денис Малюська пояснив, навіщо потрібно розвантажувати колонії. Насамперед, це необхідно, щоб звільнити частину камер, куди б могли в разі необхідності ізолювати ув'язнених, хворих на коронавірус.

Раніше, нагадаємо, "Коментарі" розповіли про те, що в українських СІЗО з'явиться платні ВІП-камери. Такі, наприклад, облаштували в Київському СІЗО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!