Головна Новини Суспільство події Криклій розповів, як громадський транспорт в Україні буде виходити з карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Криклій розповів, як громадський транспорт в Україні буде виходити з карантину

Громадський транспорт в Україні буде повертатися до роботи в три етапи

14 травня 2020, 14:38 comments2785
Поділіться публікацією:
Криклій розповів, як громадський транспорт в Україні буде виходити з карантину

Міністерство інфраструктури України розробило план, згідно з яким, транспорт в Україні буде виходити з карантину в три етапи. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив глава відомства Владислав Криклій.

Міністр зазначив, що до кінця тижня Мінінфраструктури має погодити з Міністерством охорони здоров'я дати цих етапів. Він звернув увагу на важливість того, щоб люди могли спокійно добиратися до роботи, і, в водночас, були максимально захищені від розповсюдження коронавірусу.

Так, згідно з планом Міністерства інфраструктури, на першому етапі пропонується відновити міські автоперевезення (крім маршрутних таксі) та приміські, в межах одного району, а також внутрішньообласні маршрути. Що стосується залізничного транспорту, то відомство пропонує відновити 50% приміських поїздів, які будуть возити людей на роботу і з роботи в годину пік. Також планують запустити 42 пари поїздів далекого сполучення. На першому етапі також передбачено відновлення внутрішнього авіасполучення.

На другому етапі Мінінфраструктури пропонує відновити міжобласні та міжнародні маршрути ( в тому числі маршрутні таксі), 100% приміських поїздів, які будуть курсувати виключно у світлий час доби, а також всі пасажирські поїзди, крім сезонних.

На третьому етапі планують запустити міжнародне залізничне сполучення, а також сезонні поїзди по території України (за необхідності). Крім того, на цьому етапі передбачено запуск міжнародного авіасполучення в країни, які відкриють свої аеропорти для міжнародних рейсів.

picture

Відомство зараз проводить роботу з авіаперевізниками, а також з Міністерством закордонних справ, щоб визначити перелік країн, з якими буде відновлено авіасполучення в першу чергу. Авіакомпанії наполягають на тому, щоб внутрішні перельоти були відновлені одночасно з міжнародними.

Крім того, обов'язковими залишаться вимоги щодо використання засобів індивідуального захисту для пасажирів та персоналу, проведення температурного скринінгу, обмеження на кількість пасажирів в транспорті, дезінфекція транспортних засобів і приміщень, а також дотримання норм максимальної кількості людей на певній площі та дотримання дистанції в приміщеннях.


Раніше "Коментарі" писали, що відновити рейси між містами та областями на даному етапі карантину неможливо, так як це призведе до нового спалаху коронавірусу, заявив у парламенті Денис Шмигаль. Так прем'єр-міністр відреагував на вимоги автоперевізників, які зібралися на протест під стінами Кабінету міністрів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!