Головна Новини Суспільство події Друга хвиля коронавірусу і ймовірний посол США в Україні: новини, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Друга хвиля коронавірусу і ймовірний посол США в Україні: новини, які ви могли пропустити

Епіцентр пандемії коронавірусу змістився у Східну Європу, зокрема, Росію та Україну, - ВООЗ

15 травня 2020, 08:01 comments2333
Поділіться публікацією:
Друга хвиля коронавірусу і ймовірний посол США в Україні: новини, які ви могли пропустити

Друга хвиля коронавірусу

Всесвітня організація охорони здоров'я закликала Європу готуватися до другої хвилі коронавірусу. Те, що темпи поширення інфекції сповільнилися, не означає, що її вдалося перемогти, каже керівник Європейського бюро ВООЗ Ханс Клюге. Про це пише The Independent. За прогнозами ВООЗ, друга потужна хвиля COVID-19 може початися вже восени або взимку. Зараз епіцентр пандемії в Європі змістився в її східну частину, тобто в Росію, Білорусь, Казахстан і Україну. Клюге каже, що багато в чому розвиток ситуації буде залежати від поведінки людей та їхнього бажання дотримуватися санітарних правил. На ранок п'ятниці, 15 травня, у світі зафіксували майже 4,5 мільйона випадків інфікування коронавірусом.


Ускладнення у дітей

Більше сотні дітей потрапили в лікарню в Нью-Йорку з рідкісними нетиповими ускладненнями від коронавірусу. Як мінімум, троє з них померли. Про це пише АР, посилаючись на Центр контролю і профілактики захворювань в США. Його фахівці звернулися до лікарів, попередивши їх про складний запальний стан, який провокує COVID-19 у неповнолітніх пацієнтів. У цьому випадку у дітей запальні процеси вражають не тільки легені, але й серце, нирки або поверхню шкіри. Також у пацієнтів можуть виникнути симптоми, схожі з синдромом Кавасакі, які можуть обернутися аневризмою або серцевим нападом.


Відставка гендиректора СОТ

Гендиректор СОТ оголосив, що піде у відставку достроково. Всесвітня торгова організація може залишитися без керівника вже 31 серпня цього року. Роберто Азеведу вирішив звільнитися на рік раніше, ніж це було заплановано. Таке рішення пояснив "особистими, а також сімейними обставинами". В інші подробиці посвячувати громадськість не став, хоча і зізнався, що цей крок дався йому нелегко. Також акцентував увагу на те, що відставка ніяк не пов'язана з політикою. Нагадаємо, що СОТ зараз переживає кризу, зокрема, через пандемію коронавірусу, яка спровокувала глобальні економічні потрясіння в усьому світі.


Претендент на місце посла США в Україні

Представляти інтереси США в Україні вже незабаром може Кіт Дейтон. Кандидатуру генерал-лейтенанта на посаду посла запропонував Дональд Трамп американському Сенату. Про це повідомили в прес-службі Білого дому. Зараз Дейтон очолює Центр Джорджа Маршалла, який знаходиться в Німеччині. Також він є старшим радником з питань оборони США в Україні. Свого часу він працював у посольстві США в Росії військовим аташе. Нагадаємо, що після того, як з України відкликали посла США Марі Йованович, обов'язки глави дипмісії виконує Тимчасовий повірений — Христина Квін.

Також читайте, якою буде п'ятниця, 15 травня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!