Головна Новини Суспільство події Розшукували 25 років: у Франції затримано підозрюваного в руандському геноциді
commentss НОВИНИ Всі новини

Розшукували 25 років: у Франції затримано підозрюваного в руандському геноциді

Винагорода в 5 млн доларів була оголошена за голову підозрюваного у геноциді в Руанді, якого розшукували десятки років

16 травня 2020, 23:08 comments5171
Поділіться публікацією:
Розшукували 25 років: у Франції затримано підозрюваного в руандському геноциді

У Франції затримали підозрюваного у геноциді в Руанді Фелісьєна Кабугу через 26 років після скоєння злочинів. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Так, поліція заарештувала одного з останніх ключових підозрюваних, які розшукуються у зв'язку з геноцидом у Руанді. Кабуга колись був одним з найбагатших людей Руанди, а потім, як виявилося, жив під вигаданим ім'ям в одному з передмість Парижу. Як розповіли у французькому уряді, правоохоронці розшукували чоловіка протягом 25 років. А в США за голову злочинця було оголошено винагороду в 5 млн доларів.

Як відомо, Кабуга звинувачується у фінансуванні екстремістів із племені хуту, на яких покладають відповідальність за вбивста близько 800 тис. людей протягом 100 днів у 1994 році. Зазначимо, що геноцид в Руанді офіційно має назву "Геноцид проти тутсі" — масове вбивство представників племені руандійських тутсі представниками племен місцевих хуту з 6 квітня по 18 липня 1994 року, здійснене за наказом влади останніх. Під час цих подій загинуло від 500 тисяч до 1 млн людей, що склало близько 20% від усього населення країни. Додамо, що геноцид мав серйозний вплив на Руанду і сусідні країни: масові зґвалтування призвели до сплеску захворюваності на СНІД, знищення інфраструктури і великі жертві мали важкі наслідки для економіки.

Раніше "Коментарі" писали, що у справі про скандальне зламування електронної пошти Меркель у викраденні листування підозрюють військових шпигунів з Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://p.dw.com/p/3cK5w
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!