Головна Новини Суспільство події ВООЗ визнала неефективним і небезпечним популярний метод захисту від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ визнала неефективним і небезпечним популярний метод захисту від коронавірусу

Цей метод дезінфекції, за даними ВООЗ не знищить коронавірус на 100%, але може сильно нашкодити шкірі і слизовим оболонкам людини

18 травня 2020, 09:13 comments5292
Поділіться публікацією:
ВООЗ визнала неефективним і небезпечним популярний метод захисту від коронавірусу

Розпорошення дезінфікуючих засобів Всесвітня організація охорони здоров'я визнала неефективним методом боротьби з коронавірусом. Більш того, цей метод може бути небезпечним для людини, йдеться в звіті ВООЗ.

Слід відразу зазначити, що йдеться про дезінфекцію закритих приміщень. Саме в цьому випадку фумігація, так ще називають розбризкування дезінфектора, може бути небезпечною для людини.

Ефективність фумігації знижується за рахунок того, що при розпиленні засіб не покриває повністю всі поверхні. І там, де будуть прогалини, коронавірус буде активний, як і раніше, кажуть у ВООЗ. У закритих приміщеннях рекомендують використовувати звичайну ганчірку. Її необхідно просочити повністю дезинфікуючим засобом і все ретельно протерти. Якщо ж на поверхні є які-небудь забруднення, їх насамперед треба видалити щіткою.

Що стосується небезпеки розпилення дезінфікуючих засобів в будівлях, то, перш за все, вони можуть нашкодити очам і органам дихальної системи. Також можуть викликати серйозне ураження шкіри, нудоту, блювоту і навіть бронхоспазм, розповіли в організації.

До речі, розпорошувати дезінфектор на вулицях у ВООЗ також не рекомендують. Контактуючи з частинками бруду, він просто втрачає свої властивості і не приносить ніякої користі.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що метро в Нью-Йорку вперше в історії планово закрили на дезінфекцію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!