Головна Новини Суспільство події В Ухані приховували справжні факти про коронавірус, - головний епідеміолог Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ухані приховували справжні факти про коронавірус, - головний епідеміолог Китаю

Чжун Наньшань каже, що 18 січня він прилетів в Ухань, щоб провести дослідження, і місцеві медики попередили його, що все набагато гірше, ніж пишуть у звітах

18 травня 2020, 10:45 comments4471
Поділіться публікацією:
В Ухані приховували справжні факти про коронавірус, - головний епідеміолог Китаю

У китайському місті Ухань, де, згідно з офіційною інформацією, вперше виявили новий COVID-19 в грудні минулого року, приховували справжні масштаби епідемії. Про це розповів провідний радник уряду Китаю по боротьбі з коронавірусом Чжун Наньшань в ефірі телеканалу CNN.

"Місцева влада не хотіла говорити правду в той момент", — заявив головний епідеміолог Китаю. — Спочатку вони мовчали, і я сказав би, що, можливо, реальне число хворих було більше".

Епідеміолог каже, що почав підозрювати фальсифіковану інформацію, коли в Ухані нібито не було погіршення ситуації 10 днів поспіль, в той час, як коронавірус почав активно поширюватися по всьому світу. Чжун Наньшань каже, що 18 січня він прилетів в Ухань, щоб разом зі своєю командою провести дослідження коронавірусу. Тоді місцеві медики попередили його, що все набагато гірше, ніж пишуть у звітах.

За даними CNN, саме Чжун Наньшань 20 січня одним із перших заявив в ефірі Центрального телебачення Китаю, що коронавірус нового типу передається від людини до людини, хоча влада Уханя стверджувала протилежне.

Як раніше повідомляли "Коментарі", коронавірус трохи послабив хватку. За минулу добу в Україні він вразив ще 325 осіб, що на сотню менше, ніж днем раніше. Таким чином, діагноз COVID-19 з початку спалаху в країні офіційно підтвердили вже у 18 616 пацієнтів. Про це йдеться в новій статистиці, яку опублікувало Міністерство охорони здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!