Головна Новини Суспільство події Шмигаль розповів, коли розпочнеться наступний етап пом'якшення карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль розповів, коли розпочнеться наступний етап пом'якшення карантину

Метро в Україні можуть запустити раніше, ніж планувалося

19 травня 2020, 08:39 comments2377
Поділіться публікацією:
Шмигаль розповів, коли розпочнеться наступний етап пом'якшення карантину

Наступний — третій — етап пом'якшення карантину може розпочатися в Україні вже 1 червня. Про це розповів в ефірі програми "Свобода слова" український прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Разом з тим, найближче ослаблення карантину чекає на українців вже цієї п'ятниці, 22 травня. В цей день в повноцінному режимі повинні запустити наземний громадський транспорт. А ось з метро доведеться ще трохи почекати. І все ж відкрити його збираються раніше, ніж планувалося. Якщо до цього називали терміни не раніше, ніж у червні. То тепер запустити підземку можуть вже на наступного тижня, 25 травня. Але є умова.

"Метро зможемо запустити тільки в тому випадку і тих містах, де буде дозволяти епідеміологічна обстановка", — сказав Шмигаль.

Також вже в цієї п'ятниці можуть відкритися готелі. Але гостей будуть приймати тільки в кімнатах. Ресторани і басейни все ще будуть закриті.

Торкнеться черговий етап зняття обмежень і богослужінь. В храми почнуть пускати людей, але максимум по 1 людині на 10 квадратних метрів.

Дитячі садки можуть запрацювати в Україні з наступного тижня. А ось з авіасполученням поспішати не будуть. Літаки почнуть літати не раніше, ніж у червні.

Надалі карантин у країні продовжать, каже прем'єр, але тепер він буде адаптивним. Нові терміни і нові дати етапів виходу з карантину Кабінет міністрів повинен узгодити вже в найближчі дні.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що президент Володимир Зеленський запропонував запустити громадський транспорт якомога скоріше. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!