Головна Новини Суспільство події У МОЗ розповіли, на скільки ще продовжать карантин в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, на скільки ще продовжать карантин в Україні

Карантин 22 травня в Україні не закінчиться, але часткове зняття обмежень, яке анонсували раніше, відбудеться

19 травня 2020, 11:05 comments2277
Поділіться публікацією:
У МОЗ розповіли, на скільки ще продовжать карантин в Україні

Карантин в Україні продовжать, як мінімум, ще на місяць — до 22 червня. Про це в ефірі ранкової програми на телеканалі "1+1" розповів Віктор Ляшко. За словами головного санітарного лікаря, деякі обмеження при цьому все ж таки знімуть.

Востаннє карантин в Україні Кабінет міністрів продовжив до 22 травня. Цей термін закінчується вже в цю п'ятницю. Однак до того часу уряд збирається дату знову посунути — до 22 червня. Але це вже буде адаптивний карантин, каже Ляшко. По-перше, залишаться етапи пом'якшення карантину. Так, наприклад, вже 22 травня повноцінно запрацює наземний громадський транспорт, відкриють спортзали і готелі. А 25 травня можуть відкрити і метро. Про це раніше розповідав прем'єр-міністр Денис Шмигаль. По-друге, адаптивний карантин передбачає, що в регіонах місцева влада зможе, за потреби, сама вводити або знімати додаткові обмеження. При цьому повинні орієнтуватися на ситуацію з поширенням коронавірусу.

"Ми поки що не розуміємо, як вірус буде розповсюджуватися у нас влітку. Поки що йдеться про те, що до 22 червня продовжимо карантин, але це буде адаптивний карантин з певними обмеженнями. Все, насправді, буде залежати від епідеміологічної ситуації", — розповів Віктор Ляшко.

При цьому, якщо кількість нових випадків інфікування коронавірусом буде знижуватися, то скасувати карантин можуть і раніше, каже головний санлікар.

Раніше глава МОЗ Максим Степанов назвав умови скасування карантину в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!