Головна Новини Суспільство події Потужна повінь в Мічігані і початок курортного сезону в Греції: новини, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Потужна повінь в Мічігані і початок курортного сезону в Греції: новини, які ви могли пропустити

Через повені в Мічигані покинути свої будинки змушені були близько 10 тисяч людей. Місто Мідленд йде під воду

21 травня 2020, 08:03 comments2592
Поділіться публікацією:








Потужна повінь в Мічігані і початок курортного сезону в Греції: новини, які ви могли пропустити

Повінь в Мічигані

Через повені в американському штаті Мічиган довелося евакуювати близько 10 тисяч осіб. Після рясних дощів там різко піднявся рівень води і порвало дамби. У воді опинилися будинки, поля і дороги. Не витримали напору дві дамби, розташовані на річці Тіттабавасі поблизу Мідленда. Місто може виявитися на три метри під водою, повідомляє CNN. Місцева влада назвала цю повінь найбільшою за останні 500 років. В результаті злив затопило 3 з половиною тисячі будинків. Людей звозять в тимчасові притулки. Багато хто з них побоюється, що при такому скупченні народу не зможе уникнути зараження коронавірусом.



"Коронавірусний" град

Град, що нагадує за формою коронавірус, випав у Мексиці. Він круглий і має щось схоже на шипи. Деякі з користувачів соцмереж відразу приписали йому надприродне походження. Проте метеорологи заспокоюють: град подібної форми — це цілком звичайне явище, пише Daily Mail, посилаючись на слова консультанта ВМО Жозе Мігеля Вінаса. Він пояснив, що спочатку, формуючись всередині бурі, град стає круглим, накопичує кілька шарів льоду. Потім кулі починають один одного врізатися, а їхні уламки злипаються, що гарантує градинам "колючу" форму.


Туристичний сезон у Греції

Туристичний сезон Греція вирішила почати на 2 тижні раніше, ніж планувала. Курорти в країні відкриються на 1 липня, а вже 15 червня. Тоді ж повернутися до роботи зможуть готелі, які раніше закрилися на карантин, заявив прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс. Разом з тим, рейси з-за кордону, в тому числі і з туристами, в Греції почнуть приймати лише з 1 липня. А відпочивальники вибірково будуть проходити медичне обстеження і буду зобов'язані дотримуватися санітарних правил.


Дострокові вибори в Хорватії

Дострокові вибори до парламенту призначили в Хорватії. Голосування має відбутися вже 5 липня. Дату президент країни Зоран Мілановіч оголосив через 2 дні після розпуску місцевого законодавчого органу, пише Радіо Свобода. Тепер виборчком повинен визначитися, як людям обирати депутатів в умовах спалаху коронавірусе. Раніше прем'єр Андрій Пленкович запропонував провести вибори раніше на кілька місяців, ніж планувалося, щоб можна було зібрати нову команду, яка буде повноцінно боротися з наслідками пандемії.


Також дізнайтеся, що обіцяють зірки всім знакам зодіаку на четвер, 21 травня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!