Головна Новини Суспільство події "Піджаки" підуть служити: в Україні влітку закличуть 500 офіцерів запасу
commentss НОВИНИ Всі новини

"Піджаки" підуть служити: в Україні влітку закличуть 500 офіцерів запасу

Офіцери запасу, які не проходили службу, відправляться на курси перепідготовки

21 травня 2020, 11:33 comments1997
Поділіться публікацією:
"Піджаки" підуть служити: в Україні влітку закличуть 500 офіцерів запасу

Міноборони України має намір призвати на військову службу 500 офіцерів запасу. Такий наказ підписав міністр оборони України Іван Руснак.

Як повідомляє прес-служба Генштабу Збройних сил України, згідно з наказом, закличуть 500 офіцерів запасу віком до 43 років які не проходили службу в лавах ЗСУ. Відзначається, що під призив потрапляють офіцери, які закінчили військову підготовку у ВУЗах і мають вищу освіту не нижче бакалавра. Всього ж призив пройде за 16 військово-обліковими спеціальностями. Сама підготовка офіцерів стартує 2 липня.

Закликати можуть на 18 місяців, протягом яких відбудуться курси перепідготовки і підвищення кваліфікації у військових вузах. Три місяці виділять на підготовку за військово-обліковою спеціальністю. І потім – призначення для проходження військової служби, як правило, у небойових частинах ЗСУ.

Покликані офіцери отримають ті ж пільги і гарантії, які мають військовослужбовці-контрактники. Крім цього, за ними зберігається місце роботи, займана посада та заробітна плата.

Раніше портал "Коментарі" опублікував матеріал про те, чи можуть українці відповісти протестами на призов в армію офіцерів запасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!