Головна Новини Суспільство події Поштова доставка ліків і онлайн-торгівля медикаментами в Україні: чи варто залишити послугу після карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Поштова доставка ліків і онлайн-торгівля медикаментами в Україні: чи варто залишити послугу після карантину

Дистанційна торгівля медикаментами та доставка ліків поштою можуть розвинути вітчизняний фармринок, тим більш, в інших країнах така послуга давно працює, і не тільки під час карантину

23 травня 2020, 05:00 comments2729
Поділіться публікацією:
Поштова доставка ліків і онлайн-торгівля медикаментами в Україні: чи варто залишити послугу після карантину

Під час карантину в Україні стало можливим замовляти онлайн ліки та інші медичні вироби, а потім отримати посилку поштою. Послуга суттєво мінімізує соціальні контакти, а в майбутньому – може вивести українську систему охорони здоров'я на якісно новий рівень, відповідний світовим стандартам. Про це повідомляє "24 канал".

Так, дистанційна торгівля медзасобами операторами поштового зв'язку відразу стала затребуваною послугою на ринку інтернет-торгівлі. З моменту прийняття Кабміном відповідної постанови кількість замовлень потроїлася. Дійсно, у режимі карантину та епідемії куди зручніше швидко замовити ліки, не їздячи містом в пошуках того чи іншого препарату, а ще минаючи черги. Добре, що підштовхнула Україну до такого нововведення кризова ситуація, а от у Європі – поштова доставка медикаментів звична давно.

"У ЄС розвиток інтернет-торгівлі бере початок з 2000 року. Отже, Україна вже відстає від європейських країн років на двадцять. Законодавством сусідньої Польщі дозволена дистанційна торгівля лікарськими засобами і їх поштове пересилання. У споживачів з'являється більше можливостей для вибору ліків за різними критеріями, в тому числі й за ціною", — розповів експерт в сфері фармацевтики і охорони здоров'я Олександр Чумак.

За його словами, пересилання ліків в поштових та експрес-відправленнях повинно стати звичайною практикою і в Україні.

Крім того, слід враховувати, що міжнародний фармацевтичний ринок вже вийшов на новий етап. Приміром, компанія Zipline запустила сервіс в Гані ще рік тому: дрони з приголомшливою точністю масово доставляють медикаменти в госпіталі по всій країні. Клієнтів послуги нараховують близько 12 млн осіб. Тому, заявила керуючий власник ТОВ "РедБіз Лабораторія медичного бізнесу" Олена Труш, у нашій країні послуга необхідна не тільки під час карантину, але і в принципі – адже це тренд нового тисячоліття.

Додамо, що важливою ця послуга є для мешканців сіл та райцентрів: вони забезпечують більше третини замовлень на доставку медпрепаратів, про що свідчать дані поштового оператора "Нова пошта".

Нагадаємо, комітет рекомендував Раді прийняти закон, що прибирає бюрократію у виробництві ліків. Закон покликаний усунути ряд проблем українського фармринку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!