Головна Новини Суспільство події Чехія знову стане видавати робочі візи українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Чехія знову стане видавати робочі візи українцям

Чехія потребує українських працівників

24 травня 2020, 08:37 comments2297
Поділіться публікацією:
Чехія знову стане видавати робочі візи українцям

Українці знову можуть отримувати робочі візи в Чехію. Чеські диппредставництва в Україні відновили роботу консульських відділів, спрямовану на видачу робочих віз громадянам цієї країни.

Посольство Чехії в Києві запрацює вже з 25 травня. А генеральне консульство у Львові приймає документи та анкети на отримання візи з п'ятниці, 22 травня. Про причини такої події розповіді міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек. За словами чиновника, в країні не вистачає сезонних працівників.

"Ми прагнемо спростити ситуацію у чеській охороні здоров'я та сільському господарстві, яким не вистачає сезонних працівників з-за кордону", — зазначив дипломат.

Крім відкриття нових віз, українці, які перебувають на території Чехії, можуть подати заяви про продовження виду на проживання безпосередньо в Чехії.

"Подача документів через візові центри в Україні поки не представляється можливою, так як центральна українська влада у зв'язку з епідеміологічною ситуацією не дала дозвіл на відновлення їх роботи", — пояснив заступник міністра закордонних справ Мартін Смолек.

Як повідомляв портал "Коментарі", консульські установи Польщі в Україні знов почали видавати візи з понеділка, 4 травня. Про це повідомило польське посольство. Дипломати зазначають, що процес видачі відновлений лише частково.

"Ми хотіли б повідомити вам, що з 4 травня цього року консульські установи в Україні відновлюють видачу віз частково. Спочатку будуть прийматися тільки заявки на отримання візи для роботи в сільському господарстві, садівництві і міжнародних перевезеннях", — йдеться в повідомленні на сайті посольства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!