Головна Новини Суспільство події До пом'якшення карантину не готові 7 областей: у МОЗ пояснили чому
commentss НОВИНИ Всі новини

До пом'якшення карантину не готові 7 областей: у МОЗ пояснили чому

Серед областей, які виявилися не готові до пом'якшення карантину - Луганська, Донецька, Чернівецька, Львівська, Волинська, Закарпатська та Рівненська

26 травня 2020, 11:56 comments2665
Поділіться публікацією:
До пом'якшення карантину не готові 7 областей: у МОЗ пояснили чому

7 областей в Україні виявилися не готові до пом'якшення карантину. Серед них Львівська, Луганська, Донецька, Волинська, Чернівецька, Рівненська області та Закарпаття. Кожен з регіонів не виконав будь-яку з трьох обов'язкових умов для чергового зняття обмежень, розповів під час традиційного брифінгу головний санлікар України Віктор Ляшко.

Готовий регіон до пом'якшення карантину чи ні, у МОЗ визначають за трьома основними показниками, пояснив Ляшко. Це кількість нових випадків коронавірусу, кількість вільних місць для лікування пацієнтів з COVID-19 і число проведених тестів методом ПЛР.

"Що стосується інцидентності, кількість нових випадків за останні 7 днів не повинна перевищувати 12 чоловік на 100 тисяч населення. За цим показником критеріям пом'якшення карантину не відповідають Закарпатська, Волинська, Львівська, Рівненська і Чернівецька області", — розповів Ляшко.

Також саме Чернівецька область стала єдиною, де кількість вільних ліжок менша, ніж це повинно бути на нинішньому етапі виходу з карантину. Головна вимога — щоб були зайняті не більше 50% місць. У Чернівецькій області на сьогоднішній день цей показник — 54,5%.

Пояснив головний санітарний лікар, чому серед областей, які не готові до пом'якшення карантину, виявилися Донецька та Луганська області, де рівень захворюваності один з найнижчих в Україні.

"За останні 7 днів кожен регіон повинен робити не менше 12 ПЛР-тестів на 100 тисяч населення. У Донецькій області зараз це 9 тестів, в Луганській також 9. Львівська область теж не проходить за цим показником. Там 11,98 тестів на 100 тисяч осіб", — говорить заступник міністра.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, коли в Україні дозволять повноцінно працювати ресторанам та іншим закладам громадського харчування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!