Головна Новини Суспільство події Епідеміологи очікують на другу хвилю коронавірусу в Україні: звідки може прийти небезпека
commentss НОВИНИ Всі новини

Епідеміологи очікують на другу хвилю коронавірусу в Україні: звідки може прийти небезпека

Епідеміолог Тетяна Чумаченко говорить, що ситуація в Україні буде залежати від тих людей, які відкриють для себе туристичний сезон

26 травня 2020, 12:55 comments3507
Поділіться публікацією:
Епідеміологи очікують на другу хвилю коронавірусу в Україні: звідки може прийти небезпека

В Україні послабили карантин і планують відновити всі види пасажирських перевезень. У зв'язку з цим епідеміологи заговорили про другу хвилю коронавірусу в нашій країні. Про це в ефірі каналу "Україна 24" сказала завідувач кафедри епідеміології Харківського медуніверситету Тетяна Чумаченко.

За словами експерта, сьогодні в Україні до вірусу сприйнятливі всі, за винятком лише 20 тисяч тих, що перехворіли і у яких повинні були виробитися антитіла.

“Епідемічний потенціал вірусу на сьогоднішній день не знизився, вірус знайшов в людині господаря для свого існування. Він дуже добре себе почуває, і очікувати, що вірулентність знизиться, не потрібно. Вірулентність буде рости, і, отже, захворювання не піде", — впевнена Тетяна Чумаченко.

Надалі ситуація в Україні буде залежати від тих людей, які відкриють для себе туристичний сезон. Таким чином, відбудеться контакт з іншими джерелами інфекції і завезення її в Україну. Саме з курортних країн, які відновлюють авіасполучення і вже чекають на туристів, що до нас може прийти друга хвиля епідемії.

“Людина видихає збудник при чханні, кашлі, розмові, крику. Вірус виділяється в зовнішнє середовище і потрапляє в сприятливі умови, за 3 секунди він може потрапити в сприйнятливий організм. Якщо людина чхнула – це може бути 3-5 метрів, а не тільки 1,5", — говорить епідеміолог, закликаючи дотримуватися всіх рекомендацій МОЗ.

Нагадаємо, в Одесі розгорівся скандал через неналежну дезінфекцію громадського транспорту. Згідно з відео, яке виклали в Мережу пасажири трамвая №22, комунальники "очищали" вагон 30 секунд, сплескуючи руками на підлогу невідому рідину. За словами інтернет-користувачів, процес нагадував не дезінфекцію, а "освячення" святою водою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!