Головна Новини Суспільство події NASA вперше відправить астронавтів у космос на космічному кораблі Маска: де дивитися трансляцію
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA вперше відправить астронавтів у космос на космічному кораблі Маска: де дивитися трансляцію

Ракета-носій Falcon 9 мільярдера Ілона Маска з астронавтами NASA на борту стартує з космодрому у Флориді вже сьогодні, 27 травня

27 травня 2020, 09:28 comments2842
Поділіться публікацією:
NASA вперше відправить астронавтів у космос на космічному кораблі Маска: де дивитися трансляцію

Вже сьогодні ввечері, 27 травня, NASA відправить у космос двох астронавтів на борту космічного корабля Ілона Маска. Ракета-носій Falcon 9 стартує з космодрому у Флориді о 16:33 за місцевим часом, повідомляє сайт космічного агенства.

Варто відзначити, що подібний запуск відбудеться вперше в історії. Раніше приватний космічний корабель "Крю Драгон" американського мільярдера ніколи не виходив в космос з астронавтами на борту. Подію такого масштабу у компанії SpaceX вирішили транслювати на весь світ. Запуск пілотованого апарату можна буде побачити з будь-якого куточка планети. Зокрема, його будуть транслювати на офіційних акаунтах SpaceX і в Youtube. По Києву трансляція розпочнеться приблизно о 23:30.

Ракета Маска стартує з космічного центру, що в штаті Флорида. Напередодні, астронавти докладно відрепетирували весь процес. У космос вирушать 53-річний Даг Херлі, а також його колега Боб Бенкен, якому 49. Під час репетиції вони вийшли в скафандрах з центру Кеннеді. Потім на автомобілі Tesla їх підвезли до ракети Falcon. Далі все відбувалося так само, як буде під час цього запуску. Астронавти зайняли свої місця в космічному кораблі і зв'язалися з центром управління польотами.

Обидва астронавти — досвідчені співробітники космічного агенства. Бенкен літав у космос двічі. Для Дугласа Херлі, який, до речі, буде цього разу відповідати за запуск і посадку корабля, цей політ у космос також стане третім.

До речі, на випадок непередбаченої ситуації або різкого погіршення погоди в NASA мають запасну дату для запуску ракети. План "В" — це субота, 30 травня.

Цей політ стане черговим етапом загальної програми компанії SpaceX і NASA щодо розвитку пілотованих космічних кораблів, які належать приватним особам.

Раніше "Коментарі" розповідали про вертоліт, який NASA незабаром планує відправити на Марс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!