Головна Новини Суспільство події Допит Порошенко і парламент на карантині: новини, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Допит Порошенко і парламент на карантині: новини, які ви могли пропустити

Порошенко викликають на допит в Державне бюро розслідувань у справі про "плівки Деркача"

28 травня 2020, 07:58 comments2294
Поділіться публікацією:
Допит Порошенко і парламент на карантині: новини, які ви могли пропустити

Допит Порошенко

Петра Порошенка знову викликають на допит в ГБР. Цього разу буде йтись про так звані " плівки Деркача. Допит призначили на п'ятницю, 29 травня, на 12:00. Про це Держбюро розслідувань повідомило на своїй сторінці в Facebook. Поки що 5-й президент у кримінальному провадженні — свідок. А розслідують все як незаконне прослуховування, яке могло зашкодити державним інтересам. Записи, на яких нібито Петро Порошенко і колишній віце-президент США обговорюють, зокрема, умови, які повинна виконати Україна для отримання мільярда доларів кредитних гарантій, опублікував раніше нардеп Андрій Деркач. Він запевняє, що записи дісталися йому від журналістів-розслідувачів. І Порошенко і Байден назвали записи "сильно відредагованими".


Загрози Трампа

Скандал між американським президентом і Twitter набирає обертів. Тепер Дональд Трамп погрожує закрити соцмережу. Про це він написав на своїй особистій сторінці. Раніше кілька публікацій там Twitter позначив спеціальним значком, як недостовірні. Зокрема, і твіт про можливе втручання у вибори. Після цього президент сам звинуватив соцмережу у втручанні, а потім перейшов до погроз. Мовляв, він як глава держави не може допустити в країні тиску на свободу слова. Варто зауважити, що вплинути на роботу соцмереж в США досить складно. На відміну від радіо та телеканалів, їм не потрібні спеціальні ліцензії від держави, пише "Голос Америки".


Парламент на карантині

Канадський парламент вирішив піти на карантин, як мінімум, до вересня. Всі засідання, призначені на літо, скасували через пандемію коронавірусу. Збиратися будуть тільки комітети, та й то по відеозв'язку. Подібні нововведення підтримали, в тому числі, деякі опозиціонери, повідомляє канадське видання The Globe and Mail. Не підтримали парламентський карантин "Квебекський блок" і "Консервативна партія". Вони заявили, що без регулярних засідань не зможуть повноцінно представляти інтереси своїх виборців. Нагадаємо, що канадський парламент пішов на карантин ще в березні.


Спалах африканської чуми свиней

Крім коронавірусу, Індія оголосила війну ще одній інфекції. В країні будуть боротися зі сплеском африканської чуми свиней. Місцеві чиновники вже видали розпорядження знищити тисячі тварин, повідомляє Journalist.today. Перші спалахи АЧС зафіксували в країні ще в січні. Тепер же хочуть знищити близько 15 тисяч свиней, щоб не допустити поширення інфекції далі. Фермери стурбовані тим, що якщо спалах не вдасться перемогти на початковому етапі, багато з них просто збанкрутують.


Також дізнайтеся, що обіцяють зірки представникам всіх знаків зодіаку на четвер, 28 травня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!