Головна Новини Суспільство події У МОЗ спрогнозували, коли в Україні не буде нових випадків коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ спрогнозували, коли в Україні не буде нових випадків коронавірусу

Закінчення епідемії коронавірусу в Україні залежить від сезонності цієї хвороби, - Ляшко

28 травня 2020, 08:27 comments3859
Поділіться публікацією:
У МОЗ спрогнозували, коли в Україні не буде нових випадків коронавірусу

Нові випадки коронавірусу перестануть фіксувати в Україні до 22 червня, припускають у Мінохорониздоров'я. Про це в ефірі українського телеканалу ZIK розповів головний санлікар України. При цьому Віктор Ляшко попередив — це лише попередні прогнози і є ймовірність, що до цієї дати ситуація зміниться.

Все буде залежати від того, на скільки коронавірус є сезонною хворобою, каже Ляшко. Якщо це дійсно так, то з настанням спеки спалах COVID-19 повинен піти на спад. Але оскільки це новий вірус, спрогнозувати його поведінку складно. Поки ж він нагадує за своїми характеристиками грип і подібні йому захворювання.

"Ми бачили цю сезонність. Але потім з'явилася Росія. Вона показує динаміку, в той час як в Європі вже все йде на спад. Спочатку повинні показати зниження країни Європейського регіону, потім Північна Америка, за нею Південна і Африка. Саме так циркулює, наприклад, грип", — розповів головний санітарний лікар.

Станом на середу, 27 травня, в Україні підтвердили майже 22 тисячі випадків інфікування коронавірусом (21 905). Більше третини пацієнтів до цього часу вже одужали. Померло з початку спалаху 658 осіб.

У світі станом на ранок четверга, 28 травня, зафіксували понад 5 з половиною мільйонів випадків COVID-19. Найбільше їх у США (1 700 000), Бразилії (412 000) і Росії (370 000).

Раніше "Коментарі" розповідали про те, чи варто робити щеплення під час пандемії коронавірусу. Відповідь на це питання дали в МОЗ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!