Головна Новини Суспільство події Як пандемія коронавірусу позначиться на світовому туризмі: прогнози ВТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Як пандемія коронавірусу позначиться на світовому туризмі: прогнози ВТО

В ООН розповіли, чим туристи в усьому світі можуть замінити традиційний пляжний відпочинок і подорожі на літаку

28 травня 2020, 11:39 comments1850
Поділіться публікацією:
Як пандемія коронавірусу позначиться на світовому туризмі: прогнози ВТО

Пандемія коронавірусу в світі негативно позначиться на туристичній сфері. Глобальний туризм в 2020 році може скоротитися на 70 відсотків. Такі прогнози озвучив Зураб Пололікашвілі, керівник Всесвітньої туристичної організації ООН. Про це повідомляє CNN.

Ще в кінці квітня в організації вирішили перевірити, на скільки під час пандемії доступні для туристів різні популярні туристичні маршрути і місця. Таких нарахували 217 по всьому світу. І абсолютно всі з них виявилися важкодоступними для мандрівників. Найголовніша проблема полягає у відсутності транспортного сполучення та закритих кордонах.

Разом з тим, така ситуація може позитивно відбитися на тих галузях туризму, які раніше були менш популярні. Йдеться про подорожі, які, скажімо, не вимагають авіаперельотів.

"Цього літа багато хто буде вибирати маршрути, що пролягають по суші, а не в повітрі. Наприклад, замість пляжного відпочинку, люди віддадуть перевагу сільському туризму. Або ж це можуть бути походи в гори. В цьому також є певна користь", — говорить Пололікашвілі.

Світ буде орієнтуватися на європейську модель туризму, вважає представник ООН. Тут традиційно добре розвинений туризм на суші і система охорони здоров'я здатна впоратися з можливими ризиками.

Раніше про відновлення туристичного сезону вже цього літа заявили ряд країн. Серед них Грузія, Греція, Кіпр, Іспанія, Австрія та Румунія.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Києві відкриття пляжного сезону перенесуть, незважаючи на дозвіл влади відкрити пляжі 1 червня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!