Помер перший німецький космонавт

Зігмунд Йен був єдиним космонавтом із колишньої НДР

Перший і єдиний космонавт з НДР Зігмунд Йен помер у віці 82 років. Про це повідомляє Німецький центр аерокосмічних досліджень.

"Німецька космонавтика втратила визнаного у всьому світі космонавта, науковця та інженера. Він був будівельником мостів між Сходом і Заходом в дусі мирного використання космосу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 26 серпня 1978 року з космодрому "Байконур" запустили пілотований космічний корабель "Союз-31" з радянським льотчиком-космонавтом Валерієм Биковським та Зігмундом Йеном. Він доставив німецького космонавта на радянську орбітальну наукову станцію "Салют-6". Загалом політ Йена тривав 7 днів 20 годин і 49 хвилин. Він зробив 124 витка на борту наукової станції і повернувся на Землю 3 вересня 1978 року на кораблі "Союз-29".

Варто відзначити, після возз'єднання Німеччини Зігмунд Йен співпрацював із Німецьким центром аерокосмічних досліджень та Європейським космічним агентством. Він також займався в "Зоряному містечку під Москвою з німецькими та європейськими астронавтами за програмою спільних польотів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що музей космонавтики ім. С. П. Королева проводить віртуальні екскурсії.