Українського політв'язня звільнили з кримської колонії

Олександр Стешенко був звільнений з УДО

Українського політв'язня Олександра Стешенка звільнили з кримської колонії, він вже повернувся додому в Харків. Про це повідомляє постійний представник президента України в Криму Антон Корневіч в Facebook.

Він повідомив, що зустрівся з українським звільненим політв'язням і обговорив неправомірні дії окупаційних органів в Криму.

"Сподіваюся, що правоохоронні органи автономії, а також органи міжнародного правосуддя нададуть належну оцінку порушень прав людини та військових злочинів, вчинених представниками окупаційної влади в Криму", - написав Корневіч.

Як відомо, Олександр Стешенко був затриманий у квітні 2018 окупаційною владою Криму і незаконно засуджений до двох років позбавлення свободи нібито за підпал будинку муфтія Криму Еміралі Аблаєв. Вирок виніс "Центральний районний суд Сімферополя.

Відомо, що Стешенко зателефонував своїй матері і сказав, що на в'їзді в Крим його затримують працівники прикордонної служби Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії. Він їхав на зустріч до дівчини, з якою спілкувався тривалий час.

українського політв'язня Ігор Гриб оприлюднив звернення свого сина Павла Гриба до української влади і народу з закликом не забути про в'язнів Кремля. Павло Гриб закликав громадськість і діячів культури, волонтерів, капеланів і всіх небайдужих не забувати політв'язнів. Він підкреслив, що необхідно почати переговори про нову обмін полоненими, оскільки їх число постійно збільшується.