Головна Новини Суспільство права людини Український політв'язень повернувся додому з російського полону
commentss НОВИНИ Всі новини

Український політв'язень повернувся додому з російського полону

Володимир Присіч почуває себе задовільно, але потребує лікування і реабілітації

17 серпня 2019, 06:55 comments2412
Поділіться публікацією:
Український політв'язень повернувся додому з російського полону

В України після трьох років незаконного ув'язнення повернувся український політв'язень, фігурант так званої "справи українських диверсантів" у окупованому Росією Криму Володимир Присіч.

Як повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на родичів політв'язня, його звільнили 15 серпня з колонії в Кабардино-Балкарії.

"Українець почуває себе задовільно, але потребує в подальшому лікуванні і реабілітації. Володимир Присіч і його рідні вдячні українським правозахисникам, представникам української влади, особливо Консульської служби МЗС України, Василю Кириличу і Тарасу Малышевскому за допомога в поверненні політв'язня додому після закінчення терміну незаконного покарання. Також Володимир дякує всім небайдужим людям, які писали йому в колонію. Після отримання листів з Верховної Ради України та від української діаспори у США, ставлення адміністрації колонії до нього стало помітно краще", – сказано в повідомленні.

 Як повідомляв портал "Коментарі", зсуддя так званого Верховного суду Криму Михайло Соболюк продовжив Едему Бекіров термін утримання під вартою до 11 жовтня 2019 року. "Захисники Бекірова надали всі необхідні для зміни запобіжного заходу на домашній арешт документи (за станом здоров'я, наявності житла на території Криму). Однак утримання під вартою вперто продовжують, не забезпечивши важкохворій людині відповідний медичний догляд та не допускаючи незалежних лікарів", — зазначила правозахисник.

На судовому засіданні адвокати Олексій Ладен і Іслям Веліляєв клопотали про зміну запобіжного заходу Едему Бекірова на домашній арешт. Адвокати, зокрема вказували на те, що хвороба Бекірова входить у перелік захворювань, що перешкоджають утримання в СІЗО, про що свідчить медичне підтвердження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!