Головна Новини Суспільство права людини Сенцова і Кольченко викличуть у прокуратуру
commentss НОВИНИ Всі новини

Сенцова і Кольченко викличуть у прокуратуру

Сенцов і Кольченко повинні дати свідчення у справі про їх викрадення в окупованому Криму

9 вересня 2019, 16:45 comments1943
Поділіться публікацією:
Сенцова і Кольченко викличуть у прокуратуру

Прокуратура Криму буде викликати колишніх політв'язнів Олега Сенцова і Олександра Кольченко для дачі показань. Про це розповіла прес-секретар прокуратури Криму Катерина Діденко, передає "Громадське радіо".

Повідомляється, що свідчення будуть стосуватимуться обставин їх викрадення в окупованому Криму навесні 2014 року. Процесуальні дії почнуть проводити після того, як Сенцова і Кольченка завершать оглядати лікарі.

Діденко додала, що у справі про викрадення Сенцову і Кольченко повинні надати статус потерпілих.

У справі про викрадення російськими окупаційними властями фігурантів справи Сенцова вже давали свідчення звільнений в 2016 році Геннадій Афанасьєв і активіст, якому вдалося втекти з півострова, незважаючи на розшук ФСБ, Микита Боркин.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 7 вересня, Україна і Росія провели обмін утримуваними особами у форматі 35 на 35. В Україну повернулися, зокрема, 24 військовополонених моряка, кримський режисер Олег Сенцов, журналіст Роман Сущенко, Станіслав Клих, Олександр Кольченко, Микола Карп'юк, Володимир Балух, Євген Панов, Павло Гриб, Олексій Сизонович, Едем Бекіров і Артур Панов. Українські моряки були звільнені на поруки омбудсмена Людмили Денисової.

Україна видала Росії, зокрема, колишнього головного редактора РІА "Новості-Україна" Кирила Вишинського, військового Віктора Агєєва, бойовика "ДНР" і фігуранта справи авіакатастрофи рейсу МН17 Володимира Цемаха, завербованого українського військового Олександра Ракушина та інших.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://hromadske.radio
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!