Головна Новини Суспільство права людини "Чекай, до тебе прийдуть": волонтеру загрожують через вбивство бойовика "ДНР"
commentss НОВИНИ Всі новини

"Чекай, до тебе прийдуть": волонтеру загрожують через вбивство бойовика "ДНР"

Волонтер, яка зробила резонансною справу вбитого бойовика Джумаєва, отримує погрози

16 вересня 2019, 23:25 comments2177
Поділіться публікацією:
"Чекай, до тебе прийдуть": волонтеру загрожують через вбивство бойовика "ДНР"

Маріупольський волонтер, яка зробила резонансною справу вбитого бойовика "ДНР" Романа Джумаєва, побоюється за своє життя. Про це повідомляє "Цензор.НЕТ".

Галина Однорог в даний момент знаходиться в Грузії, а про події дізналася від військовослужбовців.

"Мама Джумаєва звинувачує у вбивстві саме мене. Фізично не я його вбила. Я зробила все для того, щоб про нього дізналася вся країна. Але сьогодні мені вже страшно за власне життя. Раніше мати Джумаєва загрожувала моїй мамі, дзвонила мені. Погрожували — і Джумаєв, і Кірсанов (це коректувальник, якого суд відпустив). Він ще коли був за ґратами говорив: "Чекай, до тебе прийдуть. Ти не посміхайся". І мама Джумаєва погрожувала — щоб я залишила в спокої її дитину". І сьогодні мені скинули відео, на якому вона сидить, плаче і в усьому звинувачує мене. Я вважаю, що винна вона сама в тому, що виростила вбивцю. Нехай вона скаже це мамам морпіхів, яких я проводжаю — їм по 21, 23, 24 роки", — розповіла Одноріг.

Волонтер заявила, що боїться за своє життя і буде звертатися в СБУ.

"Я тепер боюся повертатися, і не знаю, що мені робити. Мені і раніше погрожували, писали навіть з Донецьку, — до цього я звикла. Але те, що сталося — це серйозно. Телефонуватиму в СБУ і думатиму, що мені далі робити. Я розумію, що їй нема чого втрачати, і якщо вона звинувачує мене, то наступною жертвою, в якості помсти, можу стати я", — поділилася Одноріг.

Вона також нагадала, що активісти Маріуполя домагалися, щоб Джумаєв був покараний за вбивства українських воїнів.

"Про Джумаєва я дізналася півроку тому — у грудні, коли він прийшов погрожувати дружині глави нашої районної ради. За цей час я підняла його справу і зробила її резонансною. Я їздила до нього на суди, підключила всі можливі ЗМІ. Завдяки нам про неї дізналася вся Україна. І коли місяць тому його знову звільнили, то для мене це стало шоком. Тому що ми робили все можливе, щоб він сидів за гратами. Ми навіть писали листа президенту, в якому наголосили, що Конституційний суд вніс доповнення про те, що бойовиків не можна звільняти під домашній арешт. Але жодної відповіді ми не отримали. Але я говорила про це скрізь, аж до президента. Тому мати Джумаєва звинувачує саме мене", — додала Одноріг.

Крім того, волонтер заявила, що не має навіть припущень з приводу того, хто міг убити колишнього найманця РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 16 вересня в Маріуполі був знайдений мертвим російський найманець Роман Джумаєв, який брав участь у боях за Донецький аеропорт і відпущений 9 вересня судом під домашній арешт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!