Головна Новини Суспільство права людини В'язень Кремля Шумков, якого назвали охоронцем Яроша, потрапив у лікарню
commentss НОВИНИ Всі новини

В'язень Кремля Шумков, якого назвали охоронцем Яроша, потрапив у лікарню

Хлопця госпіталізували у зв'язку з голодуванням

23 жовтня 2019, 16:25 comments1744
Поділіться публікацією:
В'язень Кремля Шумков, якого назвали охоронцем Яроша, потрапив у лікарню

Українського політв'язня Олександра Шумкова, який 16 жовтня оголосив голодування в російському СІЗО, госпіталізували. Як розповіла на своїй сторінці в "Фейсбук" тітка підозрюваного Людмила Шумкова, зараз у місті Торжок розглядають справу про незаконне перебування Олександра в слідчому ізоляторі. Тим часом сам в'язень Кремля перебуває в тюремній лікарні у зв'язку з голодуванням.

Як раніше повідомляли "Коментарі", хлопець зник у вересні 2017 року. Намагаючись в'їхати в Росію в пункті пропуску Брянської області, Шумков був затриманий за підозрою в причетності до діяльності екстремістської організації у зв'язку з його перебуванням у лавах "Правого сектора". Крім того, російські силовики заявили, що українець переховувався в РФ від кримінального переслідування в Україні, а також назвали його "охоронцем Яроша". Сам Шумков свою провину заперечує.

"Знову почалися провокації. 16 жовтня приходила лікарка, яка вимірювала зріст і вагу, і прокоментувала голодування словами: мовляв, Хохляндія нам спокійно жити не дає", — каже Людмила Шумкова, що отримала лист від племінника. За її словами, хлопець тримається відмінно, проте просить зустрічі зі священиком і російським омбудсменом Тетяною Москальковой.

Хлопець не увійшов у список в'язнів РФ, яких у вересні обміняли на росіян, однак може повернуться додому завдяки наступному.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: facebook.com/luchiadoroshenko
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!