Мазур про свою місію в Чечні: "Ми робили інформаційний прорив"

Українського активіста хочуть екстрадувати в РФ за нібито участь у військових діях

У Польщі продовжать розглядати справу українського активіста Ігоря Мазура з приводу його можливої екстрадиції в Росію. Там ім'я учасника АТО, а тепер співробітника секретаріату уповноваженого ВРУ з прав людини пов'язують з військовими діями в Чечні. Сам Мазур не заперечує того, що був там, і розповів виданню Pavlovsky News, чим насправді там займався.

Так, за словами Ігоря Мазура, справа проти нього має виключно політичний характер: українець не брав участі в бойових діях, а лише супроводжував співробітників ЗМІ в гарячу точку. Мовляв, журналісти побоювалися чеченців, які могли не тільки вкрасти дорогу апаратуру, але і здійснити замах на їх життя. "У нас була місія – супроводжувати журналістів, і в той час ми робили інформаційний прорив", - каже Мазур, запевняючи, що в руки зброю він не брав.

Як раніше повідомляв портал "Комменарі", Мазура затримали 9 листопада на українсько-польському кордоні. Сьогодні місцеві служителі Феміди, обираючи запобіжний захід, відпустили активіста на поруки консула України в Любліні, і зараз українець перебуває на волі. Україна буде домагатися того, щоб Мазура повернули додому, а не відправили в РФ, однак дату розгляду справи по суті поки не оголосили.