Головна Новини Суспільство права людини Страйк під землею: шахтарі вимагають віддати зарплати
commentss НОВИНИ Всі новини

Страйк під землею: шахтарі вимагають віддати зарплати

На Луганщині більше 50 гірників вимагають під землею виплати зарплату

13 листопада 2019, 14:54 comments3571
Поділіться публікацією:
Страйк під землею: шахтарі вимагають віддати зарплати

64 гірника в Луганській області на трьох шахтах лишаються під землею у знак протесту, бо вже декілька місяців не отримають зарплатню . Про це "Коментарям" розповів голова Незалежної профспілки гірників України, народний депутат Михайло Волинець.

Учора, 12 листопада, 45 гірників вийшли у зміну о 5:00 на шахту "Гірська" ДП "Первомайськвугілля", але о 14:00 на поверхню не повернулися – вже другу добу вони залишаються під землею у знак протесту. Сьогодні до них приєдналися колеги з інших шахт цього держпідприємства: 13 людей на "Карбоніті" та шість людей на "Тошківській" також лишаються під землею. Головна вимога підземного страйку – виплатити заборгованості по заробітним платам.

"Там зарплата ще не виплачена за червень, липень, серпень в неповному обсязі, вересень і жовтень. Заборгованість по ДП "Первомайськвугілля", це чотири шахти, складає 244 млн грн. А по всім державним шахтам по Україні – 1,59 млрд грн", — розповів Волинець.

Гірнякам намагаються подавати їжу та воду, але перебувати під землею так довго – дуже небезпечно.

"Коли на шахті "Нововолинська" півтора року тому люди залишилися під землею, то одному стале зле – почалася кровотеча з рота. А рік назад, коли шахтарі сиділи на шахті ім. Капустіна, то велика кількість людей просто захворіла, а один – втратив розсуд у підземних умовах", — зазначив Волинець.

Крім того, за його словами, львівські шахтарі вчора відмовлялися пізно увечері виходити з кабінету голови Львівської ОДА, вимагаючи повного погашення заборгованості по заробітній платі. Завтра вони збираються на пікет до Львова, а у понеділок – вирушать на пікет до Києва. У Донецькій області, як повідомив Волинець, у місті Червоноград шахтарі перекривали транспортні шляхи і планують відвідати голову військово-цивільної адміністрації.

Портал "Коментарі" писав, що про збільшення заборгованості за виплату зарплатні повідомили у Держстаті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!