Головна Новини Суспільство права людини Україна реформує систему психіатричної допомоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна реформує систему психіатричної допомоги

Литва допоможе Україні реформувати систему психіатричної допомоги

18 листопада 2019, 08:57 comments1781
Поділіться публікацією:
Україна реформує систему психіатричної допомоги

МОЗ має намір розробити новий проект Закону України "Про психічне здоров'я", який зламає так звану савдепівську систему, стратегію і практику системи охорони психічного здоров'я. Про це на своїй сторінці у Facebook написала міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

За її словами, в цьому Україні допоможе Литва, яка має величезні напрацювання у галузі психічного здоров'я і якими вона готова ділитися з нашими фахівцями. “Головним пріоритетом є підвищення рівня обізнаності щодо психічного здоров'я в країні, розробка і впровадження програм подолання стигми на національному та регіональному рівні, активне залучення осіб з психічними та інтелектуальними порушеннями та їх сімей до діалогу в побудові нової системи", — зазначила вона.

Як повідомляло видання "Коментарі", прокуратура Дніпропетровської області направила припис Красногвардійському управлінню Пенсійного фонду провести нарахування 658 пенсіонерам — пацієнтам Української психіатричної лікарні — пенсій в повному обсязі за період з жовтня 2005-го по квітень 2006 року на суму 1 млн 300 тис. гривень. Заступник обласного прокурора Олег Ричка розповів про те, що в ході перевірки прокуратурою Дніпропетровської області при дотримання вимог пенсійного законодавства при нарахуванні та виплаті пенсій пенсіонерам, які є пацієнтами Української психіатричної лікарні з суворим режимом, був виявлений факт порушення у виплаті пенсій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!