Головна Новини Суспільство права людини Роми зможуть отримувати соціальний пакет нарівні з іншими громадянами
commentss НОВИНИ Всі новини

Роми зможуть отримувати соціальний пакет нарівні з іншими громадянами

Інтеграція ромів у суспільне середовище - одна з повісток для Мінсоцполітики

25 листопада 2019, 11:29 comments2061
Поділіться публікацією:
Роми зможуть отримувати соціальний пакет нарівні з іншими громадянами

У Міністерстві соціальної політики наголошують на важливості покращення доступу ромів до системи надання якісних адресних соціальних послуг. Про це передає "Інтерфакс-Україна", посилаючись на прес-службу відомства.

"Ефективна державна політика з питань соціального захисту вразливих категорій населення буде сприяти інтеграції ромів у суспільство", — заявив заступник міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський.

Він підкреслив, що для майбутнього циганської громади є надзвичайно важливим підвищення доступу ромів до системи надання якісних адресних соціальних послуг, та відзначив роль сім'ї та відповідальності батьків в процесі виховання дітей.

"В 2019 році понад 1,9 тис. циганських сімей, де проживає 5,6 тис. дітей, отримали різні види соціальних послуг — від соціального супроводу та інтеграції в гуманітарній та юридичної допомоги", — констатують у міністерстві.

Також наголошується, що за офіційною статистикою, найбільше ромських етнічних сімей проживає в Закарпатській, Одеській, Донецькій і Харківській областях України.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомив, що сьогодні Україна відзначає Міжнародний День проти насильства над жінками — проблеми, яка також займає важливе місце на порядку Мінсоцполітики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!