Головна Новини Суспільство права людини Нардепи подбають про сиріт і немічних стареньких
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардепи подбають про сиріт і немічних стареньких

Кабмін подав новий законопроект у Раду

28 листопада 2019, 15:41 comments1553
Поділіться публікацією:
Нардепи подбають про сиріт і немічних стареньких

Уряд України пропонує Верховній раді посилити соціальні гарантії дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які перебувають під опікою чи піклуванням, прийнявши законопроект №2494 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України". Про це повідомляє офіційний сайт Ради.

Згідно поданого документа, в ньому пропонується об'єднати принципи призначення державної допомоги сім'ям з дітьми та встановлення адресного підходу для призначення державної соціальної допомоги.

У пояснювальній записці також наголошується, що на сьогодні самотні особи, які досягли 80-річного віку і за висновком лікарсько-консультативної комісії потребують постійного стороннього догляду, при цьому не можуть розраховувати на підтримку держави, яка повинна бути передбачена з точки зору соціальних гарантій на достатньому рівні.

"Проект акту передбачає підвищення соціальних гарантій для дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням, у тому числі для дітей з інвалідністю, уніфікацію принципів надання допомоги на дітей одиноким матерям і малозабезпеченим сім'ям, а також запровадження державної соціальної допомоги на догляд за одиноким особам, які досягли 80-річного віку і потребують постійного стороннього догляду", — зазначено в повідомленні з поясненням.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кабміні розробили проект про введення трудових книжок в електронному форматі, а експерти розібралися у перспективи такої ініціативи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!