Головна Новини Суспільство права людини Табу на в'їзд в Крим до 2054 року: федерали не пустили українця на похорон батька
commentss НОВИНИ Всі новини

Табу на в'їзд в Крим до 2054 року: федерали не пустили українця на похорон батька

Правозахисники переконані, що дії ФСБ порушують статті Конвенції про захист прав людини і основних свобод

20 грудня 2019, 11:30 comments1702
Поділіться публікацією:
Табу на в'їзд в Крим до 2054 року: федерали не пустили українця на похорон батька

Вчора на кордоні з окупованим Кримом стався неприємний інцидент. Українця, який їхав на похорон батька, не пустили на півострів співробітники російської ФСБ. Федерали не просто завернули чоловіка додому, але і обмежили в'їзд в Росію, в тому числі і захоплений Крим, на найближчі 34 роки.

Як розповіли в "Кримській правозахисній групі", співробітники ФСБ в одному з пропускних пунктів вручили українцю, який хотів попрощатися з батьком, документ з забороною в'їжджати на "російські території" до 1 лютого 2054 року. Вартові кордону аргументували заборону тим, що це нібито "необхідно в цілях забезпечення обороноздатності чи безпеки держави, або громадського порядку, або захисту здоров'я населення".

Кримські правозахисники переконані: такі дії порушують права людини. Зокрема, про свободу пересування — ст. 2 Протоколу №4 до Конвенції про захист прав людини і основних свобод, і ст. 8 самої Конвенції — "Право на повагу до приватного і сімейного життя".

Раніше ми повідомляли про те, що Генасамблея ООН підтримала резолюцію про захист прав людини в Криму в умовах російської окупації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!