Головна Новини Суспільство права людини Іспанці усиновили понад 1 500 українських дітей-сиріт, - посол
commentss НОВИНИ Всі новини

Іспанці усиновили понад 1 500 українських дітей-сиріт, - посол

Громадяни Іспанії брали б дітей з українських інтернатів і далі, але Україна повинна вступити до складу Гаазької конвенції

24 грудня 2019, 19:15 comments1785
Поділіться публікацією:
Іспанці усиновили понад 1 500 українських дітей-сиріт, - посол

В Іспанії проживає близько півтори тисячі дітей з України, яких усиновили іспанські сім'ї, але з 2012 року усиновлення фактично припинено. Про це в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформ розповів посол України в Іспанському Королівстві Анатолій Щерба.

"На сьогодні на консульському обліку в Посольстві, Генеральному консульстві України в Барселоні та Консульстві України в Малазі знаходиться близько 1500 неповнолітніх громадян України, усиновлених іспанськими сім'ями", — зазначив дипломат.

За словами Щерби, консульські працівники на регулярній основі здійснюють вибіркові відвідування таких сімей, спілкуються з батьками і дітьми, що дозволяє побачити об'єктивну картину умов їх проживання, виховання та розвитку.

Дипломат уточнив, що іспанська сторона бере на себе певні зобов'язання при усиновленні і повинен надавати відповідні звіти в консульський підрозділ посольства.

При цьому український посол переконаний, що актуальним залишається питання приєднання України до Гаазької конвенції з питань міжнародного усиновлення 1993 року, що дозволить поліпшити механізм нагляду за усиновленими дітьми. Адже після здійснення процедури усиновлення акредитовані організації могли б забезпечувати контроль за своєчасним виконанням усиновлювачами взятих на себе зобов'язань.

"Саме відсутність української сторони у зазначеній конвенції фактично і стало причиною, чому з 2012 року жодна дитина-сирота не зміг знайти сім'ю в сонячних регіонах Іспанії", — уклав Щерба.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дітям з низькою соціальною захищеністю, а саме, сиротам або з наявністю інвалідності, Кабінет міністрів ухвалив збільшити матеріальну допомогу від держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!