Головна Новини Суспільство права людини Екс-в'язень окупованого Донбасу: "Україна - це як Голлівуд"
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-в'язень окупованого Донбасу: "Україна - це як Голлівуд"

Останні 4 роки бізнесмен, якого заарештували за замах на Захарченка, кожен день боровся за життя і відстоював свою честь

30 грудня 2019, 14:20 comments1907
Поділіться публікацією:
Екс-в'язень окупованого Донбасу: "Україна - це як Голлівуд"

Бізнесмен Максим Теорентер, якого затримали за нібито спробу вбивства бойовика Олександра Захарченко ще в 2016 році, розповів про проведені у полоні роки. За словами Максима, щодня на непідконтрольній Україні території ловлять невинних людей, про що повідомляє видання "Хвиля".

Жити там (на окупованому бойовиками Донбасі, – ред.) неможливо, всі незадоволені. Україна — це як Голлівуд. Ви не уявляєте... Приїжджаєш сюди, і як в Голлівуд потрапив", — говорить Теорентер, якого разом з ще 75 полоненими вчора повернули додому. Максим каже, що останні чотири роки він щодня боровся за своє життя і відстоював свою честь. За словами екс-в'язня, тільки в одній з колоній бойовиків залишається мінімум 15 українців, яких він знає особисто і які чекають на повернення додому.

Сам же Максим Теорентер після обміну хоче прийти в себе і усвідомити, що відбувалося з ним з 2016 року.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в Офісі президента оголосили повний список із 76 осіб, які кілька років провели в полоні на Донбасі і вчора повернулися в Україну. Більшість з екс-в'язнів – цивільні особи, яких утримували в так званих ізоляторах або в'язницях за шпигунську або терористичну діяльність.

Так, Аллу Ярмишко два роки тому забрали з власної квартири в Донецьку, звинувативши в шпигунстві. Вдома ж у Алли залишився син з обмеженими можливостями, який не міг обійтися без допомоги. За тими ж звинуваченнями Марину Чуйкову затримали рік тому на блокпосту, коли вона поверталася з тимчасово окупованої території від хворої матері додому, в Україну. У тому ж році бойовики зняли з рейсового автобусу Олександра Тимофєєва. За словами його дружини, яка їхала разом з ним і не була затримана, бойовики не пояснили, чому затримують Олександра, і застосували щодо нього катування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!