Головна Новини Суспільство права людини "Ми можемо бути вдячні Росії": журналіст, що повернувся з полону, Асєєв
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ми можемо бути вдячні Росії": журналіст, що повернувся з полону, Асєєв

Побувавший у полоні ОРДЛО Станіслав Асєєв розповів про різницю між окупованою і вільною Україною

19 січня 2020, 10:40 comments3967
Поділіться публікацією:
"Ми можемо бути вдячні Росії": журналіст, що повернувся з полону, Асєєв

Донецький журналіст Станіслав Макєєв, якого так званий "суд ДНР" засудив до 15-ти років ув'язнення за статтями екстремізму і шпигунства на користь України, який потрапив у список для обміну, розповів про те, яким бачить вільний Київ через призму трирічного ув'язнення в "підвалах сепаратистів". Цим він поділився в широкому інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

За словами Асєєва, найбільше його розчаровує ставлення пересічних громадян до того, що відбувається на сході країни.

"Нещодавно я зайшов у метро, там сиділа дівчина, яка в смартфоні перебирала картинки дитячих підгузників. І, чесно кажучи, я здивувався, мені перехотілося жити ... Тому що я зрозумів, що той досвід, який ми принесли з полону, за великим рахунком, нікому не потрібен. І це правильно. Люди просто хочуть дивитися серіали і водити дітей до школи. Не треба розповідати їм, що хтось комусь там засовує в задній прохід електрод...", — ділиться колишній в'язень.

При цьому Станіслав Асєєв підкреслив і наявність іншої сторони в мирному житті.

"На наступній зупинці у вагон зайшов хлопець у камуфляжі. І, знаєш, все як рукою зняло. Вагон і інші люди для мене перестали існувати. Ось, здавалося б, я повинен рухатися в протилежну сторону від усієї цієї теми з Донбасом, але, як тільки побачив військового, це виявилося єдиним зв'язком з містом взагалі...", — згадує журналіст.

Також він поділився враженням від новорічного привітання президента Володимира Зеленського, в якому гарант задає питання від імені кожного українця: "Хто я?" і відповів на нього з точки зору загальної мети і стимулу.

"Поки є зовнішній агресор, у нас автоматично є матеріал для склеювання і зшивання України. І в цьому сенсі ми можемо дякувати Росії. А там — подивимося. Може, виросте вже нове покоління, якому для об'єднання не знадобляться такі штучні ін'єкції. Може, вони просто сприймати свою країну, культуру, територію без будь-якого дискурсу взагалі на цю тему. Ну, а нам поки, звичайно, доводиться відштовхуватися від того, що є війна, є агресор", — уклав Асєєв.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Євросоюз і США окремо подякували українського гаранта Володимира Зеленського за успішний обмін Станіслава Асєєва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!