Головна Новини Суспільство права людини В ЄС розкритикували законопроект про дезінформацію: він може скасувати свободу слова
commentss НОВИНИ Всі новини

В ЄС розкритикували законопроект про дезінформацію: він може скасувати свободу слова

У міжнародній організації журналістів побоюються наслідків для українських ЗМІ

22 січня 2020, 21:24 comments2014
Поділіться публікацією:
В ЄС розкритикували законопроект про дезінформацію: він може скасувати свободу слова

Європейська Федерація журналістів висловила різку незгоду з формулою законопроекту про дезінформацію, поданого до Верховної Ради кілька днів тому. Про це передає агентство "РБК-Україна", посилаючись на сайт Федерації.

Так, на думку членів організації, цей закон не стільки передбачає боротьбу з завідомо брехнею пропагандистських ЗМІ Росії, скільки гоніння на самих журналістів всередині країни, що обмежить свободу слова в Україні.

"Журналістська спільнота вважає, що ця ініціатива може і буде використовуватися в якості інструменту для переслідування українських журналістів. Зокрема, Національна спілка журналістів України попереджає, що проект узаконить державне втручання в журналістську діяльність і обмежить права працівників ЗМІ", — йдеться в повідомленні, де члени Федерації закликають держава не надавати впливу на демократичні інформаційні агенства.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що експерти також скептично проаналізували перспективи даного законопроекту.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!