Головна Новини Суспільство права людини Перепис населення в Україні: озвучені шокуючі дані
commentss НОВИНИ Всі новини

Перепис населення в Україні: озвучені шокуючі дані

До уваги не бралися непідконтрольні Україні території Донбасу і Крим

23 січня 2020, 11:43 comments7157
Поділіться публікацією:
Перепис населення в Україні: озвучені шокуючі дані

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет озвучив підсумки проведеного перепису населення України, пише "Українська правда".

За його словам, станом на 1 грудня минулого року в Україні проживало 37 млн 289 осіб, це число без обліку тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму. Також в цю кількість не включалися громадяни, які проживають за кордоном.

Він зазначив, що в Києві мешкає 3,7 млн людей, і здивувався цьому показнику, бо вважав, що число буде меншим.

Нагадаємо, що останній перепис населення в країні проводився у 2011 році, тоді в Україні нарахували понад 48 мільйонів осіб. Згідно з рекомендацією ООН, перепис потрібно проводити кожні десять років щоб розуміти реальну економічну, соціальну, демографічну ситуацію.

Як повідомляло видання "Коментарі",  основна мета перепису – отримати інформацію про те, в яких населених пунктах і скільки живе людей, якої вони статі та віку. Ще одне із завдань – зібрати спеціалізовані дані про склад сім'ї, житло, національності.

Також ми писали про те, що перепис населення України планували провести у 2020 році за допомогою смартфонів. Пізніше в Офісі президента Володимира Зеленського виступили з пропозицією щодо можливих великих розтрат, вирішено було провести перепис в паперовому варіанті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!