Підлітки з України зможуть самостійно відвідувати Крим з ID-паспортом

З 9 грудня дітям від 14 до 16 років представлять більше повноважень у пересуванні по Україні

З 9 лютого діти з 14 до 16 років, які навчаються на території інших регіонів України, зможуть самостійно перетинати адміністративний кордон з окупованим Кримом при наявності паспорта у вигляді ID-карти. Про це передає агентство "Інтерфакс-Україна", посилаючись на прес-службу Міністерства у справах ветеранів.

"З 9 лютого набувають чинності зміни в порядок перетинання адміністративного кордону з тимчасово окупованих Кримом дітьми у віці до 16 років. З 14 до 16 років діти зможуть самостійно перетинати КПВВ при наявності паспорта України (ID-картки) чи паспорта громадянина України для виїзду за кордон і наявності інформації про навчання у Єдиній державній електронній базі з питань освіти, до якої працівники Держприкордонслужби на КПВВ мати доступ", - зазначено в повідомленні.

Також наголошується, що спрощена сама процедура по перетину КПВВ з Кримом для дітей до 14 років. Для тих, хто повертається назад на територію півострова після виїзду напередодні, стане можливим у супроводі одного з батьків.

"До 19 лютого 2020 в'їзд в Крим відбувається виключно у супроводі двох батьків або за нотаріально посвідченою згодою одного з батьків", - зазначили в міністерстві.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про силове вторгнення в окупований Росією півострів з боку кримсько-татарського Меджлісу.