Головна Новини Суспільство права людини У Києві введуть єдиний проїзний на всі види транспорту
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві введуть єдиний проїзний на всі види транспорту

Столична влада вирішила ввести єдиний проїзний документ на всі види громадського транспорту

5 лютого 2020, 08:46 comments3980
Поділіться публікацією:
У Києві введуть єдиний проїзний на всі види транспорту

З 1 квітня 2020 року в Києві планують скасувати роздільні місячні проїзні квитки на різні види громадського транспорту і ввести єдині. Про це йдеться у проекті розпорядження КМДА "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартість проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху".

У КП "Київський метрополітен" відповіли на два головних питання: що буде з жетонами та зелененими картками.

- Рішення про перехід на е-квиток та дане розпорядження передбачають, що жетони працюватимуть до 31 березня. З 1 квітня разовий прохід буде за qr-квитками.

- Поїздки з зеленої картки також можна буде використати до 31 березня 2021 року.

Які зміни пропонується внести в життя киян і гостей столиці проектом розпорядження.

Так, новим проектом розпорядження пропонується встановити тарифи на перевезення пасажирів у міському пасажирському транспорті – метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері, який працює у звичайному режимі руху;

- Пропонується встановити вартість квитків на перевезення міською електричкою, яка працює у звичайному режимі руху;

- Встановити вартість проїзних квитків у міському пасажирському транспорті – метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці, який працює у звичайному режимі руху;

- Встановити вартість проїзних квитків у міському пасажирському транспорті – метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці, який працює у звичайному режимі руху, що використовуються з моменту активації;

- У вартості проїзних квитків не враховано вартість носія електронного квитка.

Кількість поїздок, яку може бути одноразово придбано на транспортний ресурс носія електронного квитка, не може перевищувати 50 одиниць. Загальна кількість поїздок, яку може бути поповнено на транспортний ресурс носія електронного квитка, не може перевищувати 100 одиниць.

Термін дії поїздок на транспортному ресурсі носія електронного квитка становить 12 місяців з дати останньої реєстрації електронного квитка в автоматизованій системі обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті міста Києва незалежно від форм власності. Вартість невикористаних поїздок, що залишилися на транспортному ресурсі носія електронного квитка, термін дії яких закінчився, не повертається.

Придбані до 31 березня 2020 року поїздки на пластиковій безконтактній картці діють до 31 березня 2021 року.

У разі ухвалення це розпорядження набере чинності з 1 квітня 2020 року.

Зазначимо, що 15 липня на двох станціях метро"Нивки" та "Іподром") перестали продавати жетони. Раніше куплені жетони можна ще використовувати на інших вестибюлях даних станцій і всіх інших станціях.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", розрахунок за проїзд у громадському транспорті буде відбуватися з використанням електронних квитків. 1 листопада громадський транспорт Києва очікують серйозні зміни. За наявними даними, будуть звільнені всі кондуктори, вилучені з продажу паперові квитки, які використовуються в наземному транспорті і жетони, необхідні для проїзду в метрополітені. Також з початком листопада в обіг будуть запущені електронні проїзні квитки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!