Головна Новини Суспільство права людини Українці зможуть змінювати по батькові і брати по матері
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці зможуть змінювати по батькові і брати по матері

В Україні планують дозволити міняти по батькові і навіть брати по матері.

5 лютого 2020, 08:59 comments8007
Поділіться публікацією:








Українці зможуть змінювати по батькові і брати по матері

В Україні хочуть дозволити з 16 років самостійно вибирати собі по батькові. Депутати вже передали відповідний законопроект на розгляд у комітет Верховної Ради.

У багатьох країнах прив'язку до одного з батьків не використовують. Депутати кажуть, що така норма застаріла і підготували відповідний законопроект, передає ТСН.

В 2004 році у Цивільному кодексі прибрали норму про можливості самостійно без особливих причин міняти по батькові.

 

Депутати пропонують дозволити використання на вибір по батькові, або по матері або взагалі відмовитися від по батькові, як у багатьох європейських країнах.

Як повідомляло видання "Коментарі", наприкінці березня 2018 року уряд прийняв рішення "Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсними та знищення паспорта громадянина України", яке передбачає заборонити випуск паспортів старого зразка, щоб поступово громадяни України перейшли на пластикові id-картки.

У зв'язку з тим, що в Україні ще діють застарілі системи, мало компаній, організації та державних структур не мають такого пристрою, як RFID – сканери, які б дозволили зчитувати інформацію з електронного паспорта.

Тому, кожен раз, коли нашим громадянам потрібно буденадати свою ID-карту для тих чи інших потреб, завжди з собою необхідно мати виписку з реєстру про місце проживання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!