Головна Новини Суспільство права людини В Україні введуть електронний військовий квиток
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні введуть електронний військовий квиток

У першому півріччі цього року в Україні запустять електронний військовий квиток

10 лютого 2020, 14:30 comments2183
Поділіться публікацією:
В Україні введуть електронний військовий квиток

Електронні військові квитки в Україні введуть в першому півріччі 2020 року. Про це повідомив міністр оборони Андрій Загороднюк, передає Радіо Свобода.

За його словами, у відомстві існує проект автоматизації процесів під кодовою назвою "Пласт".

"В цьому році він вже буде. Вже зараз ми з ним працюємо. У тестовому режимі буде в кінці першого кварталу. І в першому півріччі вже запрацює. Це перехід на безпаперову форму. У нас взагалі цілий ряд напрямків саме з електронного документообігу. Так само у першому півріччі у нас вже будуть  тестові перші електронні військові квитки. Хоча їх поширення займе деякий час. Може, ще рік", — сказав Загороднюк.

Він зазначив, що презентація проекту відбудеться вже в лютому, а сам квиток буде представляти собою картку зі штрих-кодом, якому відповідатиме запис в електронній системі.

Також Загороднюк повідомив про плани оцифрувати весь військовий облік, зазначивши, що для цього вже в першому кварталі 2020 року буде закуплена техніка в військкомати.

Як повідомляло видання "Коментарі", 6 лютого президент Володимир Зеленський представив мобільний сервіс "Дія" в рамках реалізації програми "Держава в смартфоні".

За словами президента, на створення сервісу пішло півроку і додаток вже доступно в Apple Store і Google Play. Завдяки йому, зокрема українці можуть користуватися посвідченням водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу в своєму смартфоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!