Головна Новини Суспільство права людини "Навчання в Україні має бути українською мовою": Дубінський підтримав ліквідацію російськомовних шкіл
commentss НОВИНИ Всі новини

"Навчання в Україні має бути українською мовою": Дубінський підтримав ліквідацію російськомовних шкіл

На думку нардепа від "Слуги народу" російську мову має місце в Україні тільки як іноземна

13 лютого 2020, 18:18 comments2711
Поділіться публікацією:
"Навчання в Україні має бути українською мовою": Дубінський підтримав ліквідацію російськомовних шкіл

Народний депутат від партії "Слуга народу" Олександр Дубінський однозначно підтримав закон, згідно якого всі російськомовні шкільні класи з 1 вересня 2020 року перейдуть на україномовну форму навчання. Про це політик заявив в інтерв'ю на YouTube-каналі "Ехо Києва".

"Між собою, тут з вами, я можу говорити будь-якою мовою, але я хочу, щоб мої діти здобували освіту українською мовою, якщо вони хочуть жити в Україні", — позначив Дубінський.

Також "слуга"-мажоритарник підкреслив, що, на його думку, найкращий спосіб прищепити любов до рідної мови, це не створення квот на телебаченні, а забезпечення української мови у судочинстві та шкільництві.

"Російська мова може викладатися в українських школах як іноземну мову, адже в нашій країні зараз існують приватні школи, які повністю викладається англійською та французькою мовами. Права на російську мову нікого не позбавляють, це штучна і надумана проблема в суспільстві", — зазначив Дубінський.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в українському Мінкульті підтримали продовження заборон на доступ до російських соцмереж.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!