Головна Новини Суспільство права людини В Україні можу дозволити підліткам з 14 років міняти стать без згоди батьків
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можу дозволити підліткам з 14 років міняти стать без згоди батьків

Підліткам намір дати право вибору статі починаючи з 14 років, поки що законопроект тільки переданий у Верховну Раду

14 лютого 2020, 11:33 comments4409
Поділіться публікацією:
В Україні можу дозволити підліткам з 14 років міняти стать без згоди батьків

Парламенту запропонували схвалити законопроект № 2684 про внесення змін щодо реалізації прав підлітків у сфері охорони здоров'я. Цей документ дозволить підліткам з 14 років міняти стать без згоди батьків.

"Підлітки з 14 років зможуть відмовлятися від лікування алкоголізму, наркоманії, токсикоманії, інших небезпечних залежностей або хвороб, змінити стать без згоди батьків", — йдеться в тексті законопроекту.

Крім того, він вносить зміни в закон України "Про охорону дитинства" – полягає у внесенні поняття "дитина підліткового віку (підліток)" і напрямків соціального становлення підлітків; визначати особливості прав підлітків у сфері охорони здоров'я;

Зміни також вносяться до основ законодавства України про охорону здоров'я – полягає у внесенні змін до статті 39 шляхом надання права підліткам в доступі до інформації про стан свого здоров'я з 14 років;

Крім того, вносяться зміни до цивільного процесуального кодекс України – полягає у внесенні змін до статті 285 шляхом надання права підліткам в доступі до інформації про стан свого здоров'я з 14 років, а також доповненням статті 32 положеннями про можливості неповнолітніх укладати угоди щодо реалізації права на охорону здоров'я.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Україні хочуть дозволити з 16 років самостійно вибирати собі по батькові. Депутати вже передали відповідний законопроект на розгляд у комітет Верховної Ради. У 2004 році в Цивільному кодексі прибрали норму про можливості самостійно без особливих причин міняти по батькові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!