Головна Новини Суспільство права людини У МЗС розповіли про долю українки, яку не евакуювали додому через собаку
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС розповіли про долю українки, яку не евакуювали додому через собаку

МЗС кілька разів звертався до органів КНР з проханням надати можливість Анастасії Зінченко вилетіти з Ухань разом з її собакою, але дівчину не евакуювали

20 лютого 2020, 19:05 comments4029
Поділіться публікацією:
У МЗС розповіли про долю українки, яку не евакуювали додому через собаку

У МЗС України відповіли на запит "Коментарів" про долю українки Анастасії Зінченко, яку не евакуювали в Україну з Уханя через собаку, яку дівчина відмовилася залишати в Китаї.

У МЗС України заявили про те, що "посольство України в КНР в межах компетенції вжило всіх можливих заходів для забезпечення евакуації всіх громадян України, які висловили бажання покинути провінцію Хубей через спалах епідемії вірусної пневмонії, викликаної коронавірусом COVID-19".

Після ситуації дипломати кілька разів зверталися в уповноважені органи КНР з проханням надати можливість Анастасії Зінченко вилетіти з Уханя разом з її улюбленцем, однак, посилаючись на відсутність повного пакету необхідних документів для вивезення собаки за кордон, безпрецедентні карантинні заходи і спеціальний евакуаційний характер рейсу, китайська влада щоразу відмовлялася надати дозвіл на переміщення через держкордон тварини.

“Хоча пані Зінченко та інші громадяни отримали необхідні дозволи китайської сторони на евакуацію, дозвіл від китайських властей на евакуацію її собаки отримати не вдалося, про що негайно поінформували згадану громадянку. Були надані вичерпні консульсько-правові консультації про порядок вивезення домашніх тварин з Китаю та їх ввезення в Україну, — кажуть в МЗС. — Незважаючи на рекомендації тимчасово залишити собаку в Ухані, Зінченко остаточно прийняла рішення залишитися в місті".

У МЗС запевняють, що посольство знаходиться на постійному зв'язку з усіма громадянами України, які залишаються на території провінції Хубей, і надає їм всебічну допомогу та сприяння з усього комплексу питань.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Настя відмовилася від евакуації з китайського Уханя, так як їй не дозволили взяти з собою собаку Мішель. Про це Зінченко написала в своєму Instagram. Як розповіла дівчина, спочатку українське посольство в КНР відмовило їй в евакуації з собакою. Однак після розголосу цієї історії з дівчиною нібито зв'язалися з посольства і дозволили взяти вихованця, але за умови, якщо вона збере необхідні документи про його відповідності санітарним нормам.

Зінченко розповіла, що зробила це, незважаючи на всі труднощі, пов'язані з обмеженнями у пересуванні по Уханю. Дівчина відправила документи в посольство України. Однак звідти зателефонували і повідомили, що вона не може вилетіти з Китаю з собакою.

"Запевняли, що китайська сторона відмовила. Ми зв'язалися з МЗС, вони надіслали письмову відповідь, де було написано, що вони мають старий набір документів, і вони навіть були не в курсі, що я зібрала всі документи і подала їх у посольство. Тобто, посольство документи нікуди не передало, а від свого обличчя мені відмовили в евакуації", — стверджує Зінченко.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!