Головна Новини Суспільство права людини Камери допоможуть знайти злочинців по голосу, татуюванню і очам
commentss НОВИНИ Всі новини

Камери допоможуть знайти злочинців по голосу, татуюванню і очам

Розробляється система розпізнавання злочинців та підозрюваних за допомогою міських камер відеоспостереження

24 лютого 2020, 09:37 comments1892
Поділіться публікацією:
 Камери допоможуть знайти злочинців по голосу, татуюванню і очам

У Росії злочинців і підозрюваних будуть шукати з допомогою міських камер відеоспостереження і впізнавати не тільки по обличчю, але також райдужній оболонці ока, голосу і татуюваню, пише "РБК".

Пошук злочинця чи підозрюваного буде виглядати таким чином: після збору всіх даних на місці злочину (в тому числі зразків слини, волосся, відбитків пальців) інформація буде завантажуватися в систему. Потім програма видасть список людей, які можуть бути пов'язані з місцем злочини.

Якщо в системі є необхідні дані, то на камери розпізнаванням осіб підвантажується фотографія, плюс наявні дані розсилаються за відповідальним співробітникам.

Як повідомляло видання "Коментарі", нещодавно технологія розпізнавання осіб допомогла знайти викрадача картини Архипа Куїнджі "Ай-Петрі. Крим". Поліцейські звернулися за допомогою до фахівців, що відповідають за систему "Безпечне місто". Вони застосували алгоритм, встановили особу чоловіка, який виніс полотно з Третьяковської галереї, і простежили за камерам, куди він подався.

Також ми писали, що з 2017 року в Києві на станціях метро встановили камери з системою розпізнавання осіб. Система відеоаналітики дозволить виявити злочинців серед людей, які пересуваються на конкретній ділянці метро. 

Незабаром планується дооснастити комплексною системою відеоспостереження школи, дитсадки, лікарні, театри і музеї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!