Головна Новини Суспільство права людини В Україні припиняють мовлення три російськомовних телеканали
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні припиняють мовлення три російськомовних телеканали

Канали носять виключно розважальний контент, але в Нацраді не стали заперечувати їх шкоду для українського телеглядача

27 лютого 2020, 19:35 comments6535
Поділіться публікацією:
В Україні припиняють мовлення три російськомовних телеканали

Національна рада з питань теле — і радіомовлення заборонила трансляцію телеканалів "Єврокіно", "Топшоп ТБ" і "Зоопарк". Про це передає прес-служба відомства.

"Країною-правовласником всіх трьох програм є Російська Федерація, ліцензії на мовлення телеканалів видані Роскомнаглядом, мова ведення програм — російська", — зазначено в повідомленні, де додали, що за рішення про заборону проголосували одностайно всі члени Нацради.

Також наголошується, що для виключення з Переліку трьох телеканалів, що належать до юрисдикції Російської Федерації, яку законодавством України визнано державою-окупантом і країною-агресором, у рішеннях наведені відповідні законодавчі підстави. Зокрема, рішенням РНБО від 2015 року було доручено Кабміну за участю Національної ради вжити невідкладних заходів щодо припинення російської інформаційної агресії, здійснюваної з використанням іноземних і вітчизняних засобів масової інформації. Тому Нацрада вирішила тимчасово призупинити розгляд питання про адаптацію російських каналів.

Нагадаємо, у вересні портал "Коментарі" повідомляв, що глава держави Володимир Зеленський пообіцяв не закривати телеканали і не створювати перешкод для свободи слова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!